Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Poliţiştii din Alba au prezentat elevilor informaţii privind delincvenţa juvenilă şi măsuri de prevenire a infracţiunilor

Publicat

pol

De luni, 24 septembrie până vineri, 28 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Sunt desfăşurate activităţi cu caracter informativ-preventiv, pe linia principalelor priorităţi de acţiune ale inspectoratului, dedicate siguranţei cetăţenilor.  Primele două zile au vizat prevenirea delicvenţei juvenile şi a prevenirii victimizării minorilor.

În cadrul campaniei, poliţiştii structurii de prevenire beneficiază de sprijinul colegilor de la Compartimentul Poliţiei de Proximitate, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, al poliţiştilor din mediul rural, precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. Aceştia desfăşoară activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii şi combaterii comiterii de infracţiuni.

Luni, 24 septembrie, poliţiştii din Alba au desfăşurat activităţi care au vizat prevenirea delincvenţei juvenile.
În acest sens, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminaltăţii şi poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, proximitate  împreună cu reprezentanţi ai partenerilor au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ unde au fost dezbătute, împreună cu elevii şi profesorii, teme privind cauzele şi consecinţele delincvenţei juvenile, prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ; prevenirea absenteismului şcolar, drepturile şi obligaţiile copilului, prevenirea infracţiunilor de furt, prevenirea traficului de persoane şi prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Participanţii la dezbateri au primit materiale cu conţinut informativ – preventiv.

Marţi, elevii au fost informaţi cu privire la metodele pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor comise inclusiv prin intermediul reţelelor de socializare sau ale traficului de persoane.
Elevii au manifestat un real interes faţă de temele dezbătute, intervenind cu întrebări, propuneri, soluţii.

Programul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” Ediţia a VII-a continuă miercuri, cu activităţi pentru prevenirea infracţiunilor de furt, joi – cu prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, urmând ca ziua de vineri să fie dedicată informării şi educaţiei rutiere.
Tot vineri, începând cu ora 10.00, în zona Schit din Alba Iulia,se va desfăşura concursul de orientare sportivă la care vor participa elevi din clasele V-XII ai şcolilor din judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax