Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săptămâna ”Școala altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun”, la Grădinița nr. 9 din Alba Iulia. Activități educative, jocuri și program artistic

Publicat

copii gradinita 9 Săptămâna ”Școala altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun”, a fost una bogată în evenimente plăcute la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Alba Iulia.

Luni, 6 aprilie, copiii au învățat să mânânce sănătos, cum să-și păstreze dințișorii sănătoși, cum să își păstreze corpul sănătos prin mișcare, toate acestea aflându-le de la întâlnirea cu medicul.

Marți, 7 aprilie, au învățat să prețuiască viața și aceasta de la pompierii cărora le-au făcut o vizită și de a căror ospitalitate s-au bucurat.

Miercuri a fost cea mai frumoasă activitate, ea desfășurându-se alături de părinți. Fiecare grupă și-a ales propria temă, toate temele fiind deosebit de interesante. Astfel, grupa mică a învățat cât de important este protejarea naturii și împreună cu părinții au confecționat jucării din materiale reciclabile. Copiii grupei mijlocii, împreună cu părinții, au confecționat costume din materiale reciclabile și au prezentat o parada a costumelor Eco. Grupa mare le-au amintit părinților că jocul nu este doar pentru copii și că oricând poți să pui în scenă o poveste, să cânți, să afli că muzicale pot fi și scăunelele, să râzi până la lacrimi . Cei mici au prezentat două dansuri populare, i-au învățat și pe părinți pașii dansurilor, s-au spus snoave, ghicitori, s-au cântat cântece din folclorul copiilor. Părinții și-au amintit și au jucat jocuri ale copilăriei „Podul de piatră”, „Batistuța”, „Șotronul”. Pe tot parcursul activităților atmosfera a fost una de bucurie, relaxare, bună dispoziție și colaborare.

Joi, 9 aprilie, cei mici au vizitat Cetatea Alba Carolina și Muzeul Unirii, iar vineri și-au amintit că se apropie Sfintele Paști și alături de doamnele de la Centrul de Zi pentru Vâstnici copiii au încodeiat ouă, au pregătit felicitări pentru cei dragi, au ascultat legende legate de obiceiurile pascale.

Pe lângă aceste activități, copiii împreună cu părinții și educatoarele au participat și la programele „Florile Cetății” și „Culori pentru… viitoarele flori”.

Toate aceste activități n-ar fi fost posibile fără efortul colectivului de cadre didactice al grădiniței, care cu devotament pentru meserie, cu iubire pentru copii au depus eforturi pentru a crea materialele acestor activități, au pregătit momentele artistice ale acestor zile. Din colectiul de cadre didactice ale grădiniței au făcut parte Edina Nagy, Liliana Hondola, Mădălina Ludușan, Mariana Soos, Ana Stânea, Mariana Bogdan, Georgiana Dobîrtă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax