Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Săptămâna viitoare: Ministrul Anca Boagiu deschide oficial şantierul la tronsonul II al autostrăzii Orăştie-Sibiu

Publicat

Deputatul Clement Negruţ a anunţat, vineri, că deschiderea oficială a lucrărilor la tronsonul de II din autostrada Orăştie-Sibiu, ce va ţine loc de centură ocolitoare a municipiului Sebeş se va desfăşura, cel mai probabil, săptămâna viitoare. La eveniment vor participa mai multe oficialităţi, printre care şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Acesta a precizat că evenimentul va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, când reprezentanţii presei vor fi invitaţi să viziteze şantierul şi să inspecteze stadiul lucrărilor.

Potrivit deputatului, în prezent „s-a rezolvat problema organizării de şantier. În momentul de faţă ne aflăm în faza finală a acestui obiectiv, rămâne de scos autorizaţia de funcţionare de la Primăria Sebeş, care probabil se va întâmpla tot săptămâna viitoare, precum şi avizul de racordare la reţeaua electrică. Utilajele deja au sosit, inclusiv transformatorul care va deservi această funcţiune în organizarea de şantier. Lucrările au continuat, iar utilajele care au sosit sunt în frontul de lucru. Deschiderea oficială a acestui tronson va avea loc probabil săptămâna viitoare, spre sfârşit, iar la eveniment vor participa printre alte oficialităţi şi ministrul Anca Boagiu. Eu luni mă voi afla la Bucureşti şi vă voi anunţa”.

Clement Negruţ a mai explicat că lucrările au început şi vor continua, iar ceea ce este important este să nu existe timpi morţi „Dacă aţi trecut prin zonă, aţi văzut că deja pe o porţiune de aproximativ 300 de metri s-a făcut decopertarea în zona benzinăriei <Iviniş>, unde este unul din cele 2 noduri importante ale acestui tronson, unde va avea loc coborârea de pe autostradă pe DN1 şi urcarea de pe DN1 pe autostradă. O să fie o construcţie inginerească foarte frumoasă, impunătoare chiar, şi acolo şi pe perioada rece se va lucra. În principal se lucrează la turnarea tălpii de susţinere a acestui pasaj, care se află undeva la minus 12 metri”.

Organizarea de şantier s-a realizat în apropierea staţiei de carburanţi „Iviniş”, la intrare în Lancrăm, zonă unde la finalul lucrărilor va fi amenajată o modernă arteră de circulaţie. Potrivit deputatului de Alba, în prezent, la acest obiectiv lucrează aproximativ 60 de muncitori, iar în perioada de vârf vor putea fi număraţi între 300 şi 500 de angajaţi.

Termenul final pentru încheierea lucrărilor la autostrada Orăştie-Sibiu a fost stabilit pentru 17 aprilie 2013, în timp ce şoseaua ocolitoare a municipiului Sebeş ar trebui finalizată până în 2012. Firma responsabilă de realizarea acestui obiectiv este „Straco Grup” Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei de construire a autostrăzii, în asociere cu societatea proiectantă „Studio Corona” din Italia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Inginer constructor

    vineri, 28.10.2011 at 14:43

    Ia auzi: „autorizatie de functionare” pentru executie lucrari !?
    Primaria Sebes elibereaza „AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE” pentru executie lucrari la ciotul de autostrada de la Sebes.
    Te pricepi la investitii ca un necalificat.
    Mai bine ocupa-te de POLUAREA SEBESULUI, ca esti doctor in ingineria mediului si lasa constructorii sa se ocupe de santiere si autorizatii de construire.

    • adi

      sâmbătă, 29.10.2011 at 00:19

      bine ma, da tu nu ai altceva de lucru decat sa critici? asa iti si merge dupa cum latrii din gura. pe langa faptul ca se fac eforturi, oricum ar fi ele si oricat si-ar baga in buzunar, asta in cazul in care isi baga, vii tu si mai comentezi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax