Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șapte candidaturi validate și una respinsă pentru alegerea președintelui României. Deciziile BEC

Publicat

Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a validat în ședința de joi șase candidaturi. Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate șase decizii privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral.

Este vorba de candidaturile depuse de Elena-Valerica Lasconi, Călin Georgescu, Nicolae-Ionel Ciucă, Hunor Kelemen, Mircea-Dan Geoană și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Alături de candidatura lui George Simion, validată luni, până în acest moment sunt validate șapte candidaturi. Candidatura lui Marcel Ciolacu încă nu a fost validată.

De asemenea, BEC a adoptat o decizie privind respingerea înregistrării candidaturii independente a lui Miron Cozma la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, nu va putea participa la alegerile prezidențiale din 2024. Lista de semnături cu care s-a prezentat la BEC nu a fost considerată validă.

Biroul Electoral Central a respins, joi, înregistrarea candidaturii independente a lui Miron Cozma la alegerile prezidenţiale.

Potrivit deciziei BEC, Miron Cozma a depus, în termen, doar o cerere de admitere a candidaturii independente.

Miron Cozma a transmis documentul prin care a cerut validarea candidaturii și o imagine cu listele de semnături depuse.

Potrivit ProTV, BEC menţionează în decizie că Miron Cozma a susţinut că lista susţinătorilor necesară în vederea înregistrării candidaturii la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024 a fost lăsată în custodia Autorităţii Electorale Permanente şi a Biroului Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019 şi a precizat că aceasta cuprinde 311.436 de semnături organizate în 50 de dosare.

Miron Cozma a solicitat valorificarea acestei liste din 2019, iar BEC menţionează că lista susţinătorilor depusă la scrutinele precedente nu poate reprezenta îndeplinirea condiţiei prevăzută de lege.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate