Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şapte cazuri de evaziune fiscală descoperite de poliţiştii din Alba, în prima zi de controale înaintea Sărbătorilor Pascale. Amenzi de zeci de mii de lei pentru nereguli

Publicat

Poliţiştii judeţului Alba au început acţiunile preventive şi de asigurare a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Floriilor, Paştelui Ortodox şi Catolic. Încă din prima zi au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care şapte pentru evaziune fiscală și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 42.000 de lei.

Acțiunile de prevenire se vor desfăşura până în 19 aprilie pe raza întregului judeţ şi vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Pentru buna desfăşurare a tuturor activităţilor, poliţiştii din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor fi sprijiniţi de efective de poliţie din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Aba, precum şi de reprezentanţi ai Direcția Regională Antifraude Fiscale, DSV, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, RAR, Direcția Silvică, ISTCRV, ISTCR etc.

Este cunoscut faptul că în perioada premergătoare acestor sărbători religioase se înregistrează un flux mare de activităţi comerciale, atât în rândul agenţilor economici, cât şi printre cetăţenii care se pregătesc pentru celebrarea Floriilor sau Paştilor. Astfel, poliţiştii vor acţiona în consecinţă, urmărind verificarea agenţilor economici care desfăşoară activități comerciale cu produse specifice perioadei, combaterea activităţilor comerciale ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice.

Totodată, dat fiind numărul mare de cetăţeni care vor efectua deplasări cu mijloace auto pe drumurile judeţului, poliţiştii rutieri vor lua toate măsurile necesare şi vor acţiona în consecinţă pentru reducerea riscului rutier şi desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei rutiere.

În aceeaşi măsură poliţiştii vor acţiona şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise cu violenţă, în special asupra persoanelor cu risc ridicat de victimizare, în scopul sustragerii de bunuri şi valori, prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise asupra transporturilor de valori monetare, dar şi în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea furturilor ce se comit în locurile aglomerate (pieţe, târguri oboare, staţii CFR, autogări etc.).

În prima zi de acțiune poliţiştii au verificat 7 de agenţi economici și 249 de mijloace de transport, fiind constatate 17 infracţiuni, din care 7 de evaziune fiscală. Totodată, au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, din care 185 la regimul circulaţiei rutiere, restul constituind alte abateri de la normele legale. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la suma de 42.235 lei.

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba vor continua şi în zilele următoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax