Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şapte cazuri de evaziune fiscală descoperite de poliţiştii din Alba, în prima zi de controale înaintea Sărbătorilor Pascale. Amenzi de zeci de mii de lei pentru nereguli


Publicat

Poliţiştii judeţului Alba au început acţiunile preventive şi de asigurare a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Floriilor, Paştelui Ortodox şi Catolic. Încă din prima zi au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care şapte pentru evaziune fiscală și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 42.000 de lei.

Acțiunile de prevenire se vor desfăşura până în 19 aprilie pe raza întregului judeţ şi vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Pentru buna desfăşurare a tuturor activităţilor, poliţiştii din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor fi sprijiniţi de efective de poliţie din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Aba, precum şi de reprezentanţi ai Direcția Regională Antifraude Fiscale, DSV, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, RAR, Direcția Silvică, ISTCRV, ISTCR etc.

Este cunoscut faptul că în perioada premergătoare acestor sărbători religioase se înregistrează un flux mare de activităţi comerciale, atât în rândul agenţilor economici, cât şi printre cetăţenii care se pregătesc pentru celebrarea Floriilor sau Paştilor. Astfel, poliţiştii vor acţiona în consecinţă, urmărind verificarea agenţilor economici care desfăşoară activități comerciale cu produse specifice perioadei, combaterea activităţilor comerciale ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice.

Totodată, dat fiind numărul mare de cetăţeni care vor efectua deplasări cu mijloace auto pe drumurile judeţului, poliţiştii rutieri vor lua toate măsurile necesare şi vor acţiona în consecinţă pentru reducerea riscului rutier şi desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei rutiere.

În aceeaşi măsură poliţiştii vor acţiona şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise cu violenţă, în special asupra persoanelor cu risc ridicat de victimizare, în scopul sustragerii de bunuri şi valori, prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise asupra transporturilor de valori monetare, dar şi în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea furturilor ce se comit în locurile aglomerate (pieţe, târguri oboare, staţii CFR, autogări etc.).

În prima zi de acțiune poliţiştii au verificat 7 de agenţi economici și 249 de mijloace de transport, fiind constatate 17 infracţiuni, din care 7 de evaziune fiscală. Totodată, au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, din care 185 la regimul circulaţiei rutiere, restul constituind alte abateri de la normele legale. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la suma de 42.235 lei.

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba vor continua şi în zilele următoare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Galda de Sus, agresată de concubin. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Publicat

pixabay free

Un bărbat din Galda de Sus este cercetat pentru violență în familie. Noaptea trecută, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi agresta concubina. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de femeie.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 mai 2021, în jurul orei 00:30, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit la o locuință din Galda de Sus, de unde o femeie, în vârstă de 37 de ani, a reclamat că a fost agresată de partener.

Din primele cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, ar fi tras-o de păr și ar lovit-o peste cap, pe concubina sa.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au constatat că se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție, iar bărbatul a fost îndepărtat din locuința comună.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A condus fără permis o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat, la Ocna Mureș. Tânăr din județul Mureș, cu dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din județul Mureș s-a ales cu dosar penal în Alba după ce a condus o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat regulamentar, la Ocna Mureș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2021, în jurul orei 18:40, polițiștii din Ocna Mureș au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Brazilor din Ocna Mureș.

Polițiștii au constatat că un tânăr de 20 de ani, din Sărmașu, județul Mureș, în timp ce efectua manevre pentru a parca o autoutilitară, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproape patru metri. Intervenție dificilă a pompierilor din Blaj

Publicat

O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproximativ patru metri, situat pe raza localității Blaj. 

În jurul orei 10:10, la fața locului s-au deplasat pompierii din Blaj pentru a salva animalul.

Potrivit ISU Alba, pompierii intervin în primă fază pentru imobilizarea căprioarei, care este foarte agitată, iar apoi pentru extragerea acesteia din bazin.

UPDATE: Căprioara a fost imobilizată și extrasă în siguranță din bazinul de apă, iar în aceste momente este evaluată de către un medic veterinar.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei, la Galeria de Artă din Alba Iulia

Publicat

La Galeria de Artă din Alba Iulia are loc joi, 6 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției – Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei. În cadrul evenimentului vor expune lucrări un număr de zece artiști. 

Expoziția va putea fi admirată la Galeria de Artă din Alba Iulia, aflată pe strada 1 Decembrie 1918, bloc M9 parter, până în data de 25 mai.

În cadrul acesteia pot fi admirate lucrări semnate de:

  • Livia Maria Moldovan
  • Victor Apostu
  • Adela Kostyal
  • Tereza Popa
  • Ileana Muntean
  • Thu Ha
  • Livia Cezara
  • Daniela Peleogianni
  • Cătălin Muntean
  • Traian Mârza

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate