Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șapte copii bolnavi și trei suspecți de afecţiunea „mână-gură-picior” la o grădiniţă din Alba Iulia. Măsuri luate de autorităţi

Publicat

copii gradinita Șapte copii de la grădinița care aparține Liceului Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” din Alba Iulia au fost diagnosticați cu boala „mână-gură-picior” și alți trei sunt suspecți de îmbolnăvire. Aceștia au fost trimiși acasă și zona a fost dezinfectată. Totuși, există posibilitatea ca boala să se extindă și la restul copiilor, fiind contagioasă.

Zece elevi de la grădinița Liceului Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” au fost reținuți acasă după ce au fost diagnosticați sau suspecți de boala „mână-gură-picior”.

„Este o infecție numită mâini-gură-picior, care a îmbolnăvit până în momentul de față șapte copii plus trei suspecți din totalul de 30 de elevi de la această grădiniță”, a declarat inspectorulşcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuș.

Şeful IŞJ Alba a mai spus că situaţia i-a fost sesizată de către conducerea instituției de învățământ.

„În grădiniță primul caz ne-a fost sesizat luni, 26 octombrie, confirmat de medicul de familie al copilului, acesta fiind reținut acasă”, a comunicat ISJ-ului, directorul grădiniței.

„Medicul grăniniței s-a deplasat la fața locului, consultând copiii prezenți. Ea a trimis acasă încă trei copii pe lângă cei șapte, aceștia fiind doar suspecți, nu a fost confirmată încă boala. A dat indicații personalului cu privire la dezinfectarea zonei, mobilier și jucării și prevenirea răspândirii infecției plus informarea celorlalți părinți despre semne, simptome, tratament și ce trebuie respectat pentru prevenirea bolii”, a spus Marcela Dărămuș.

La grădiniță se vor deplasa joi și reprezentanții DSP pentru a vedea despre ce este vorba.

Grădinița are grupele de copii compactate și sunt cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Aceștia sunt separați de elevii din clasele gimnaziale și liceale.

Boala „gură-mână-picior” este o infecție virală foarte contagioasă, care apare frecvent la copii mici și este cauzată de un virus din familia enterovirusurilor non polio. Se caracterizează prin erupții veziculare la nivelul tegumentului gurii, dar și pe mâini (palme) sau picioare (tălpi). Nu există un tratament, iar boala, deși nu este gravă și trece de la sine, generează disconfort micilor pacienţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax