Connect with us
Publicitate

AIUD

Șapte familii din Aiud, afectate de inundații, nu au primit ajutoare financiare din cauza unor erori ale instituțiilor din Alba

Publicat

Șapte familii din Aiud, ale căror locuințe și gospodării au fost afectate de inundațiile din luna iunie, nu au primit ajutoare financiare din partea statului, din cauza unor încurcături birocratice. 

Deși echipe ale Primăriei Aiud au întocmit, în teren, fișe de evaluare a pagubelor, când documentele au ajuns să fie centralizate de o echipă mixtă instituită la nivelul Prefecturii Alba, o parte din date ”s-au pierdut”.

Este și cazul unei familii de vârstnici din Aiud, ale căror rude au relatat pentru alba24.ro ce s-a întâmplat.

De asemenea, la cererea reporterilor, Primăria Municipiului Aiud a venit cu o serie de clarificări asupra situației.

Cazul celor doi vârstnici

Potrivit rudelor, cei doi bătrâni în vârstă de 87 de ani au o casă pe strada Câmpului din Aiud – stradă afectată de inundațiile din luna iunie.

VEZI ȘI: VIDEO REPORTAJ – Inundațiile de la Aiud: ”De 15 ani nu am mai văzut așa ceva”. Viitura a făcut prapăd în jumătate de oră

După inundații, o echipă a primăriei a venit și a întocmit o fișă de constatare cu daunele provocate de ape. Pe fișa respectivă au fost trecute ca afectate de inundații casa, solarul și curtea. În casă, apa a ajuns până la genunchi și a fost distrus parchetul, mobila și mare parte din electrocasnice.

De asemenea, pagubele au fost filmate de reprezentanții primăriei.

Primăria Aiud a întocmit un tabel, iar familia în cauză s-a aflat pe poziția 67.  Tabelul cu persoanele afectate și daunele a fost trimis către Asociația Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba. Însă, potrivit familiei, pe tabelul ajuns la AJPIS Alba, familia figura doar cu grădina afectată de inundații, fără locuință, iar, din acest motiv, nu au primit ajutoare financiare din partea statului.

Ce a spus Primăria Aiud despre situație

La solicitarea alba24.ro, reprezentanții Primăriei Aiud au declarat că: ”în urma inundațiilor din data de 23 iunie 2020 echipe ale Primăriei Municipiului Aiud s-au deplasat pe străzile afectate pentru constatarea pagubelor, fiind întocmite fișe de evaluare pentru fiecare familie în parte.

VEZI ȘI: FOTO – VIDEO: Aiudul sub apă, luni dimineața. Autoritățile avertizează că urmează o a doua viitură

La preluarea informațiilor de pe fișe, de către comisia mixtă instituită de Instituția Prefectului Alba, formată din reprezentanți ai instituției Prefectului, Consiliul Județean Alba, Apelor Române și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea”, s-a produs o neconcordanță, datele preluate fiind incomplete.

În urma verficărilor efectuate, s-a constatat această eroare, identificându-se două cazuri în care datele preluate în centralizator nu corespundeau cu fișele întocmite în teren. Ulterior întocmirii centralizatorului, au apărut încă cinci cazuri asemănătoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Mai exact, de pe fișele de constatare a daunelor, reprezentanții instituțiilor mai sus menționate nu au copiat cum trebuie datele, iar șapte familii nu au primit ajutor financiar din această cauză.

Cum se poate remedia problema

Primăria Aiud a mai transmis că vineri, 4 septembrie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a identifica o soluție. Potrivit acestora, va fi înaintată o nouă solicitare către Prefectura Alba, pentru ca Ministerul Muncii și Protecției Sociale să aloce fonduri pentru cele șapte familii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax