Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șapte filme care promovează Alba Iulia și județul Alba, realizate în cadrul Festivalului ASLO. Vezi care îți place

Publicat

ASLO 2015_premiere 4 Cele şapte filme realizate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” pot fi văzute de astăzi şi de publicul larg. Proiecţiile de scurtmetraj promovează atracţii turistice ale municipiului Alba Iulia şi judeţului Alba, fiind realizate pe parcursul festivalului sub coordonarea echipei de lectori români şi străini.

La Secţiunea „Film” invitat special al festivalului a fost Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru film documentar, cel care le-a transmis numeroase idei şi tehnici cinematografice concurenţilor.

Cele şapte filme documentare de scurtmetraj realizate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” pot fi văzute de astăzi şi de publicul larg. Filmele au fost încărcate pe Youtube, pe un canal special şi pot fi descărcate şi publicate de orice blogger, site sau instituţie media. Fiecare proiect de documentar cuprinde şi informaţii despre echipa de creaţie, despre actori sau despre modul în care a fost realizat. Toate filmările, scenariile şi montarea filmelor au fost realizate în mai puţin de o săptămână, în perioada 25 – 30 mai în cadrul Festivalului de Fotografie şi Film „Alba sub lumini de Oscar”.

Cele șapte filme care realizate în mai puțin de o săptămână, care au participat la ASLO 2015:

YA-K-SHA! – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

YA-K-SHA! – Alba Sub Lumini de Oscar 2015 Regia: Andrei Iancu, Cosmin BeloklavekScenariu: Cosmin BeloklavekImagine: Andrei IancuO productie Visual Art

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

WE – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

WE – Alba Sub Lumini de Oscar 2015Un film de George Mihes

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

Pietrele raman – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

Regia: Zoltan LorinczActor: Anton FilipCamera: Zoltan Lorincz, Vasile Sârb, Gabi TothSteadicam: Claudiu MărgineanMontaj: Vasile Sârb, Zoltan Lorincz

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

Pierdut printre evenimente – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

Un film de Claudiu Mărginean

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

Catedrala – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

Un film de Mihai PanaitescuRegia și scenariul: Mihai Panaitescu

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

The Wall – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

Un film de Cristian Jeler și Lucian Craiu

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

Cărările istoriei – Alba Sub Lumini de Oscar 2015

Un film de Arpad Incze, Dorin Cioara și Horațiu MunteanO producție Visual Art

Posted by Alba24.ro on Friday, June 12, 2015

 

La categoria „FILM” premiul cel mare de 2.000 de euro a fost împărţit, la solicitarea participanţilor, în trei premii în valoare de 1.000 de euro, 600 de euro şi 400 de euro. Producţia câştigătoare a fost desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care au susţinut în acest an cursurile de film dar şi prin evaluarea tuturor participanţilor înscrişi la această categorie.

Câştigătorii Secţiunii Film:

Locul I: Filmul „Pietrele rămân” realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia).

Locul II: Filmul „We” realizat de George Miheş – Oradea

Locul III Filmul „The Wall” realizat de Lucian Craiu (Alba Iulia), Cristi Jeler (Alba Iulia)

Despre „Alba sub lumini de Oscar” – ediţia 2015

Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” s-a desfăşurat în perioada 25 – 30 mai în judeţul Alba. Aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film din întreaga ţară (din localităţi precum Alba Iulia, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca sau Năvodari) „au luat cu asalt” Alba Iulia şi judeţul Alba în încercarea de a descoperi prin obiectivul aparatului de fotografiat sau al camerei de filmat cele mai frumoase şi misterioase atracţii turistice din zonă. Chiar dacă este poate cel mai tânăr festival de gen din România, „Alba sub lumini de Oscar” este evenimentul cel mai promiţător care adună de la un an la altul tot mai mulţi participanţi. „Alba sub lumini de Oscar” este festivalul din România cu cele mai mari premii oferite participanţilor, valoare lor fiind de 6.500 de euro.

Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” a cuprins în acest an două secţiuni: FOTOGRAFIE şi FILM, iar în program au fost incluse cursuri teoretice şi practice gratuite pentru pasionaţii artelor vizuale, expoziţii şi proiecţii de film. Ediţia din 2015 a cuprins două elemente importante de artă vizuală – o expoziţie de pictură semnată Daniel Prapone din Germania şi proiecţii de film din seria „În premieră”, semnate de Carmen Avram. În acest an organizatorii au fost nevoiţi să suplimenteze numărul de locuri anunţate iniţial, datorită solicitărilor numeroase venite din partea pasionaţilor de fotografie şi film. În 2015 festivalul a adus nume mari din domeniul fotografiei precum Marek Czarnecki, unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial şi multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie) dar şi Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru film documentar.

„Alba sub lumini de Oscar” a fost organizat de Asociaţia „Produs în Alba” şi Asociaţia Visual Art şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sponsorul ediţiei din acest an a fost compania Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Alte detalii despre „Alba sub lumini de Oscar” 2015 puteţi afla AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax