Connect with us
Publicitate

BLAJ

Șapte licee, școli și grădinițe din Blaj vor beneficia de echipamente de protecție medicală, pentru prevenirea răspândirii Covid

Publicat

Șapte licee, școli și grădinițe de pe raza municipiului Blaj urmează să beneficieze de echipamente de protecție medicală de unică folosință, pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2. 

Primăria Blaj a lansat joi, 4 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente de protecție de unică folosință în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de învățământ din municipiul Blaj în vederea gestionării crizei COVID-19”.

Valoarea totală estimată a echipamentelor este de 638.961 de lei, fără TVA. 

Proiectul finanțat prin POIM 2014-2020 are în vedere implementarea unor măsuri de protecție împotriva transmiterii virusului SARS – COV-2, pentru un număr de 3.715 elevi și preșcolari precum și 416 cadre didactice și personal nedidactic / auxiliar care își desfăsoară activitatea educațională alături de copiii din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal, aparținând celor 7 de unități de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Blaj, respectiv:

  • Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea”;
  • Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”;
  • Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”;
  • Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj;
  • Grădinița cu program prelungit „Lumea Copiilor”;
  • Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”;
  • Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur.

Desfășurarea în condiții de siguranță a anului școlar presupune o serie de măsuri în contextul situației de pandemie create de virusul SARS-Cov-2, pentru a evita o creștere rapidă a numărului de cazuri de infecție. Menținerea în stare funcțională a școlilor în condiții de siguranță necesită o largă asumare în societate și responsabilizarea tuturor celor implicați în vederea respectării normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Pentru a realiza acest lucru la nivel local este necesar să se asigure existența unei infrastructuri funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare și de protecție minime în cele 7 unități de învățământ de stat aflate în raza unității administrative teritoriale a municipiului Blaj, pe perioada pandemiei COVID-19.

Astfel, pentru a prevenii răspândirea coronavirusului SARSCoV-2, este necesară dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente de protecție medicală, respectiv:

  • Măști de unică folosință, 3 straturi – 605.000 buc.
  • Mănuși de unică folosință latex – 45.000 buc.
  • Halate de unică folosință – 2.550 buc.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax