Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Şapte persoane au fost luate de valuri și duse în largul mării, la Mamaia. PATRU dintre acestea au decedat

Publicat

Şapte persoane care se aflau luni în staţiunea Mamaia au fost surprinse, în ultimele ore, de curenţii puternici şi duse în largul mării, iar trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăşi victime. Şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa”, transmite IGSU.

Potrivit sursei citate, una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

„Situaţiile s-au produs în staţiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari şi a curenţilor puternici.

Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate pentru scăldat şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor”, mai precizează IGSU.

Oamenii de pe plajă au făcut un lanț pentru a le scoate persoanele din apă

Unul dintre incidente s-a produs pe Plaja Victoria, din stațiunea Mamaia. Cinci persoane au fost duse de valuri în larg.

Un lanț uman, format de turiștii de pe plajă, i-a ajutat pe salvamari să îi aducă la mal pe cei prinși de valuri.

Trei dintre persoane erau inconștiente. Li s-au aplicat manevre de resuscitare însă din nefericire nu au mai putut fi resuscitate și au fost declarate decedate.

Trei bărbaţi au murit luni în staţiunea Mamaia, a anunţat IPJ Constanţa.

„La data de 14 august, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că 4 persoane se află în pericol de înec, în apa mării. Cele 4 persoane au fost scoase la mal de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Trei bărbaţi, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate”, a anunţat sursa citată.

Conform IPJ Constanţa, o minoră de 16 ani a fost resuscitată şi transportată la spital.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

UPDATE: Tot luni, pe plaja din staţiunea Venus a fost scoasă din mare o persoană de sex masculin, inconştientă. Bărbatul a fost declarat decedat.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax