Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şapte persoane de la o mănăstire din zona Şugag au ajuns la spital, cu intoxicaţii grave cu ciuperci

Publicat

Reprezentanţii ISU Alba au anunţat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Garda Sebeş a intervenit pentru transportul a şapte persoane de la o mănăstire din zona Şugag, care au fost intoxicate în urma consumului de ciuperci necomestibile.

UPDATE: Cele şapte persoane care au consumat ciuperci necomestibile sunt maici la Mănăstirea Teţ, din zona Tău-Şugag. Lăcaşul de cult se află într-o zonă izolată din Munţii Sebeşului.

UPDATE1: Potrivit medicilor, cinci cazuri au ajuns la spitalul din Sebeş, însă au fost externate a doua zi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.35, la dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă, prin numărul unic de urgenţă 112, s-a primit un apel care anunţa intoxicaţia gravă a şapte persoane în urma consumului de ciuperci. Apelul a venit de la o mănăstire, situată în comuna Şugag.

Pentru o intervenţie cât mai rapidă, dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă a trimis la faţa locului o ambulanţă SMURD, de la Garda de intervenţie Sebeş şi două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Sebeş. În acelaşi timp, a fost solicitat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag condus de Ioan Sora, care a răspuns prompt solicitării. Pentru că mănăstirea se afla într-o zonă greu accesibilă, singura cale de acces fiind un drum forestier, iar ambulanţele trimise în zonă nu puteau ajunge la persoanele aflate în suferinţă, SVSU Şugag s-a deplasat acolo cu autoturisme de teren.

Persoanele intoxicate au fost preluate de ambulanţe şi duse la spital, se arată în comunicatul ISU.

Citeşte aici şi despre alte cazuri de intoxicaţii cu ciuperci în Alba. Vezi tratamentul recomandat de medici.

sursa foto: turismortodox.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax