Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șapte persoane din Alba s-au ales cu dosar penal după ce au aruncat PET-uri, deșeuri și gunoi de grajd într-un pârâu

Publicat

Șapte persoane s-au ales cu dosare penale în urma unei acțiuni a polițiștilor din Blaj. Este vorba despre o acțiune în care au verificat dacă oamenii aruncă sau nu gunoaie în pârâul care trece prin comuna Cenade. 

Acțiunea a fost făcută publică de reprezentații IPJ Alba, într-un comunicat de presă transmis miercuri, 22 martie.

Potrivit IPJ Alba, la data de 21 martie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune, pe raza comei Cenade, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele.

În cadrul acțiunii au fost depistate 7 persoane, în timp ce aruncau saci cu deșeuri menajere (peturi din plastic, deșeuri textile etc) dar și gunoi de grajd, în pârăul care curge prin localitatea lor.

În toate cele 7 situații, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele maritime interioare ori în  apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor nr. 107/1996 .

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax