Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șapte străini care se află ilegal în ţară au fost depistați de polițiștii din Alba. Un cetățean turc trebuie să părăsească Alba Iulia în trei zile

Publicat

Şapte cetăţeni străini care se află ilegal în ţară au fost depistați de către poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba, de la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Alba.

Miercuri, 17 aprilie, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba, în cooperare cu cadrele Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba au desfăşurat o acţiune operativă, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, în Alba Iulia a fost depistat cu şedere ilegală E.B., în vârstă de 47 ani, din Turcia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengen, iar la expirarea dreptului de şedere de cinci zile nu a părăsit teritoriul României, totalizând un număr de şapte zile de şedere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis pe numele cetăţeanului turc o comunicare pentru părăsirea teritoriului, prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 3 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba au organizat o serie de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu alte structuri M.A.I., în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor. În cadrul acestor acţiuni, au fost depistaţi cu şedere ilegală sau desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale pe teritoriul judeţului un număr de şapte cetăţeni străini, împotriva cărora au fost luate măsuri legale în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare pe linie de străini. Totodată, au fost aplicate amenzi contravenţionale în suma totală de 17.500 lei.

În ce priveşte reglementarea dreptului de şedere, în perioada sus amintită, au fost înregistrate un număr de 44 cereri de prelungire a dreptului de şedere temporară; 5 cereri de acordare a dreptului de şedere pe termen lung; 36 cereri privind acordarea rezidenţei temporare a cetăţenilor U.E. şi S.E..E; 2 cereri privind acordarea rezidenţei permanente pentru cetăţenii U.E. şi membrii de familie; 11 invitaţii, 2 autorizaţii de muncă. De asemenea, au fost anulate şi revocate un număr de 6 drepturi de şedere temporară.

În evidenţele Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba se află înregistraţi 956 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax