Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săpunuri utilizate frecvent de unii consumatori, interzise de autorităţi. Care sunt motivele

Publicat

sapunUnele săpunuri au fost interzise pentru utilizare, din cauza unor efecte ce nu corespund cu prezentarea acestor produse pe piaţă.

Este concluzia la care a ajuns Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) care a interzis săpunurile antibacteriene în SUA.

„Oamenii ar putea crede că produsele pentru spălat antibacteriene sunt mai eficiente şi previn răspândirea germenilor, dar nu avem nicio dovadă clară că sunt mai bune decât săpunul simplu cu apă”, susţine dr Janet Woodcock, directoarea centrului FDA.

Măsura vizează orice săpun sau produs antiseptic ce conţine unul sau mai multe dintre cele 19 ingrediente interzise. Printre acestea se numără triclocarbonul şi triclosanul.

Nu sunt afectate de interdicţie dezinfectantele de mâini şi şerveţele umede pe bază de alcool– pe care FDA încă le investighează.

FDA a acordat fabricanţilor un termen de un an pentru a-şi retrage produsele de pe piață, scrie BBC Mundo. Săpunurile antibacteriene sunt folosite pe scară largă și în România, dar decizia FDA privește doar SUA.

sursă: dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax