Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sărbătoare la Centrul rezidenţial pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Aşezământul a împlinit 8 ani de funcţionare

Publicat

Centrul rezidenţial pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” a sărbătorit, în 10 noiembrie, 8 ani de la înfiinţare. Centrul reprezintă urmarea unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Alba – Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz, Germania.

Cu această ocazie, s-a desfăşurat o slujbă de binecuvântare a Centrului, la care au participat prietenii şi partenerii din activităţile destinate copiilor.

Aşezământul funcţionează într-o clădire donată în roşu de către o familie. Misiunea acestui Centru rezidenţial este de a îmbunătăţi starea fizică şi psihică a copiilor care au suferit o formă de abuz din partea unui adult sau a unui copil mai mare ori sunt în pericol de a deveni victime ale abuzului, în vederea dezvoltării armonioase a personalităţii şi a formării unui caracter creştin, sub grija Bisericii.

Aşezământul are o capacitate de 15 locuri, în prezent ocrotind 12 copii şi tineri cu vârsta între 9 şi 20 de ani.

Cu ocazia aniversării, s-a renovat interiorul aşezământului în mare parte şi sunt în curs de finalizare lucrările de reabilitare termică (montarea unor panouri solare pentru apă caldă şi căldură).

Totodată, sărbătoarea a fost marcată şi de premierea celor mai bune rezultate la învăţătură pe care le au copiii şi a realizărilor lor din aventurile taberelor de vară din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax