Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Sărbătoare pe Valea Ampoiului: Muzică populară, competiție gastronomică şi concursul de frumuseţe „Miss Mocana”

Publicat

„Sărbătoarea Mocanilor’’ se desfăşoară duminică, la Meteș, organizată de autorităţile locale, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba. În cadrul acesteia sunt programate parade ale portului popular de pe Valea Ampoiului, spectacole de muzică populară, competiţie gastronomică, dar şi un concurs de frumuseţe.

Ansambluri populare vor prezenta costume tradiţionale din localităţile învecinate: Feneş, Presaca Ampoiului, Poiana Ampoiului, Meteş, Tăuţi, Lunca Ampoiţei şi Lunca Meteşului. În cadrul concursului gastronomic, vor fi prezentate mâncăruri specifice satelor participante.

La cea de a treia ediție a concursului „Miss Mocana” vor participa toate fetele cu vârsta cuprinsă între 14 și 23 de ani, cu condiția ca acestea să aibă domiciliul pe Valea Ampoiului. Tinerele concurente vor purta haine populare, tradiționale, fiecare reprezentând cu mândrie satul din care provin. Fetele vor etala autenticitatea costumului popular şi vor prezenta un obicei din satul natal. Vor interpreta un cântec de muzică populară, dar şi o întâmplare la care au luat parte în timpul unei activități la câmp. Şi probele nu se opresc aici: fetele vor juca o „învârtită”, cu câte un partener pe care şi-l vor alege și, nu în ultimul rând, vor susţine o demonstrație de tors lână sau „ștrincănit”.

Fiecare probă va fi punctată cu 10 puncte, iar din oficiu se vor acorda 20 de puncte. Cea care va câștiga premiul I va primi 100 lei, premiul II va fi recompensat cu 80 lei, iar premiul III, cu 60 lei, acordându-se și 5 mențiuni de 30 lei fiecare. Pentru a da suflet și culoare acestui concurs, fiecare candidată va împodobi o stofă de catifea transparentă, cu frumusețea, naturalețea și simplitatea de care va da dovadă pe parcursul evenimentului.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax