Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Sărbătoarea Mocanilor” (FOTO): Concursuri, dansuri şi bucate alese în acest week-end, în comuna Meteş

Publicat

Locuitorii satelor din comuna Meteş s-au întrecut în acest sfârşit de săptămână în dansuri, cântece populare şi mâncăruri tradiţionale, în cadrul celei de a III-a ediţii a festivalului ,, Sărbătoarea Mocanilor’’. Miza concursurilor ce au avut loc în cadrul evenimentului au fost premiile în bani puse în joc de organizatori.

Evenimentul a debutat cu decernarea de diplome și premii pentru cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie și celor care îşi sărbătoresc majoratul. Aceștia au fost premiați de către președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel cu suma de 300 de lei, respectiv 200 de lei.

Din programul evenimentelor prilejuite de „Sărbătoarea Mocanilor” nu a lipsit concursul gastronomic, la care s-au primit puncte în plus pentru originalitate, aspectul preparatelor, gustul și, nu în ultimul rând, modul de prezentare și autenticitatea decorului standului. La concurs au participat patru sate: Presaca Ampoiului, Meteș, Tăuți și Ampoița. După ce mâncarea a fost degustată și analizată cu atenție, membrii juriului au decis ca anul acesta premiul I să revină satului Presaca Ampoiului (400 lei), premiul II satelor Tăuți și Meteș (300 lei), iar premiul III a fost acordat satului Ampoița (200 lei).

Această sărbătoare a fost încununată de frumoasele fete de pe Valea Ampoiului, care au prezentat cu mândrie satul natal în cadrul concursului „Miss Mocana”. Au participat trei concurente, care au purtat haine populare tradiționale, au interpretat un cântec din zona din care provin, au demonstrat că ştiu să joace o veritabilă „învârtită” şi, nu îl ultimul rând, că au talent la tors şi „ştrecănilt”. În timpul în care juriul a deliberat, spectatorii au avut ocazia să se delecteze cu un număr de iluzionism. Premiul I a fost acordat unei fete din satul Tăuți, Marcela Giurca.

Spectacolul folcloric a dat culoare acestei sărbători, iar pe scenă au urcat, pe rând, Ansamblul „Dor și Suflet Presăcan”, precum și grupuri folclorice din Lunca Ampoiului și Lunca Meteșului. Interpreți precum Anca Almășan, Aurelian Plăcintă, Nicoleta Man, Elena Sunzuiană, Floricica Moga și Dina Vărădean au însuflețit această sărbătoare.

Evenimentul a fost încheiat cu un foc de artificii. „Sărbătoarea Mocanilor”, la care au participat aproximativ 600 de oameni a demonstrat că tradițiile și obiceiurile sunt preţuite în zona comunei Meteș.

Mădălina TOMA



Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Dionis

    luni, 15.08.2011 at 21:35

    Pt. Redactia Alba 24:
    Pai, ce faceti? Imi stricati bucuria de a nu-l mai vedea pe Ion Dumitrel exclus de la presedintia C.J. Alba! Am transmis in stanga si in dreapta „exceptionala” veste, ca sa ma fac acum de „comedie” ca , de fapt, nu stiu sa citesc bine! Ma uit mai sus si vad ca subit dinstinsul I.D. a ajuns din nou presedinte! Ma frec la ochi si nu-mi vine sa cred!
    P.S. De ce mi-ati sters mesajul anterior? Mizati pe faptul ca „putini” vad si ca aproape nimeni nu ia informatia in considerare? …. Si totusi, un multumesc poate meritam … Iar in ce priveste veridicitatea infomatiilor postate, mie, cel putin, imi da de gandit … Sa cred sau sa nu cred? Se aude???

    • moderatorul de serviciu

      luni, 15.08.2011 at 23:18

      @Dionis. Inainte de toate iti multumim pentru vigilenta. O sa-ti facem o oferta, esti bun la corectura. Pe de alta parte bag seama ca ai si o suferinta. Cam grea.. ce-i drept. Da’ nu-i nevoie sa te agiti atata, sa dai mesaje pe email, sa protestezi ca disperatul ca nu ai stiri noi pe alba24… Daca vrei stiri noi din minut in minut cauta in alta parte sau angajeaza-ti reporteri sa ti le aduca.

  2. Dionis

    luni, 15.08.2011 at 23:08

    Aceste informatii (am constatat mult mai tarziu) apar si in ziarul „UNIREA”. Culmea este ca si acolo materialul este semnat de aceeasi Madalina Popa dar, din pacate, Ion Dumitrel a ramas acelasi presedinte al C.J. Alba. Pot sa cred un singur lucru: pentru unii este foarte greu si sa copiezi!!! Ar trebui sa recunoasteti asta! Oare nu ar trebui sa ignor aceasta „sursa de stiri”?

    • moderatorul de serviciu

      luni, 15.08.2011 at 23:32

      @Dionis. Madalina Toma este un student la jurnalistica in anul I la UBB care face practica la alba24. Este din zona si a fost prezenta la aceste evenimente. Temina cu atitudinea asta agresiva. Nu iti datoram nimic si nu te obliga nimeni sa intri pe alba24 daca ai frustrari. Citeste orice altceva, speram sa gasesti ceva pe placul tau

  3. Dionis

    luni, 15.08.2011 at 23:17

    Rog a se citi in mesajul de mai sus: Madalina Toma. Dupa cum se stie in textul scris o data nu se mai pot face corecturi. Ca urmare, am optat pentru o corectie ulterioara, pentru a nu mai sterge ceea ce scrisesem odata. Acesta anomalie ar trebui eliminata de detinatorul site-ului. Deci, scuze!

  4. onica ana maria

    duminică, 08.01.2012 at 09:27

    foart frumoase pozele eu am fost acolo si locuiesc in presaca ampoiului si daca ati sti voi ce fruos e mai ales cand mergi la fan mie imi place si la sapa.

  5. man violeta maria

    miercuri, 18.04.2012 at 15:25

    da intra-devar a fost foarte frumos si ma bucur ca obiceiurile din mosi -stramosi se mai pastreaza pe valea ampoiului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax