Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia, în weekend: Spectacol extraordinar SymPhoenix și recital The PuZzles, în Piața Cetății

Publicat

Sărbătoarea Muzicii aduce la Alba Iulia concerte SymPhoenix, The Puzzles și alți artiști consacrați, în Piața Cetății, în acest weekend.

Vor fi trei seri de concerte, în perioada 17-19 septembrie.

Organizatorii au transmis detalii despre spectacole. Accesul publicului este liber, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia

În vremuri de restriște, Phoenix renaște alături de români”

Phoenix se întâlnește cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Lucrări celebre din creația celor de la Deep Purple, ABBA, Adele, GunsN’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, RaminDjawadi, EdSheeran, One Republic, Bruno Mars, Fredie Mercury, sau Michael Jackson vor inunda Piața Cetății din Alba Iulia într-un concert fuziune între două genuri aparent incompatibile: simfonic și pop-rock.

Proiectul “Rock theSymphony” a fost creat din dorința de a diversifica repertoriul orchestral al unei filarmonici, din nevoia de inovare, de ieșire din rutina pe care o implică specificul unei orchestre simfonice și, totodată, din provocarea de a atrage în sala de concerte o nouă categorie de public, cel consumator de muzică pop-rock.

Structura orchestrei în acest spectacol de fuziune este cea de Orchestră de Coarde (cu cele două viori, violă, violoncel și contrabas) căreia i se alătură elementele unei trupe rock: chitara electrică, chitara bas, clape, set de tobe și percuție.

Iar dacă îl adăugăm la această rețetă și pe carismaticul Remus Grama, dirijorul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu și creator al proiectului, care va prezenta programul într-o manieră atipică, spărgând bariera dintre scenă și public, vom avea garanția unui spectacol complet, gata de savurat de toate gusturile și preferințele.

Phoenix a hrănit spiritual generații de români, a lansat mari muzicieni, dar și piese nemuritoare. Capodopere muzicale care încă scriu istoria Phoenix au fost, sunt, și încă vor fi fredonate de generații întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodă”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta”, transmit organizatorii.

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc,  mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno-rock.

Recital The PuZzles. Trupa a împlinit anul acesta 10 ani

Unii lângă alții, piese și oameni

Trupa The PuZzles a împlinit anul acesta 10 ani și vor sărbători din nou magia muzicii alături de publicul de acasă, din Alba Iulia.

Trupa The PuZzles s-a format la inițiativa lui Robert Gavrilaș – vocea The PuZzles.

De-a lungul vremii, trupa a primit în familie noi muzicieni, a continuat să evolueze și să bucure publicul pe plan local, dar și național, venind mereu cu idei și obiective noi.

Robert Gavrilaș – Lead vocal
Andrei Pârjol – Bass
Laur Făgădar – Drums
Călin Paraschiv – Guitar
Liviu Cernat – Violin
Andrei Cosma – Guitar
Matei Crețiu – Codreanu – Saxophone
Cristian Alexievici – Keyboards

Sărbătoarea Muzicii, 17-19 septembrie 2021, Alba Iulia

PROGRAM

Alba Iulia, Piața Cetății

Vineri, 17 septembrie:

19.00: Recital The Puzzles

Concert extraordinar Paula Seling, Ozana Barabancea, Monica Anghel, acompaniază Big Band-ul Radio, dirijor: Ionel Tudor

Sâmbătă, 18 septembrie

19.00: Concert SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă

Duminică, 19 septembrie

11:00: Spectacol muzical pentru copii: Gașca Zurli

19.00: Concert Rock the Symphony: Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijor: Remus Grama

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax