Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Sărbătoarea toamnei” la școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Activități cu elevii și părinții acestora

Publicat

imgp5732 Elevii de la școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia s-au bucurat de „Sărbătoarea toamnei” . Activitatea a fost una extra curriculară,  inclusă în proiectul educațional „Școala părinților”. Sub îndrumarea profesorului pentru învățământ primar Adela Jidveian  atât elevii clasei I- D, cât și părinții acestora au îndeplinit sarcini concrete pe parcursul întregii activități.

Elevii au pregătit o mică scenetă dedicată anotimpului toamna, iar părinții, împărțiți pe grupe, au decorat o masă tematică prezentând conținutul acesteia în fața elevilor și evidențiind bogățiile
specifice anotimpului.

În încheierea activității a avut loc un concurs în care elevii au citit ghicitori despre legume și fructe de toamnă, iar părinții au avut răspunsuri prompte și corecte.

În urma participării la activitate elevii și părinții au fost apreciați verbal și premiați cu o diplomă de participare.  Scopul acestui proiect în cadrul căruia s-a desfășurat această activitate este de a îmbunătăți relația Școală – Familie – Elev în vederea optimizării rezultatelor procesului educațional al micilor școlari.

Acest proiect îşi propune să găsească puncte în realizarea unei educaţii optime a copiilor prin implicaţii emoţionale, cognitive şi de comportament atât ale copiilor, părinţilor, cât şi ale pedagogilor. Şcoala şi familia trebuie să fie modele pentru copii și nu judecători. În timpul proiectului vor fi realizate acțiuni comune pentru consolidarea parteneriatului Şcoală-Familie-Elev.

Comunicarea cu părinţii este unul dintre obiectivele principale ale programului, părinţii fiind convinşi să se implice şi să participe la activităţile elevilor.

O modalitate de colaborare şi de comunicare a familiei cu școala o reprezintă implicarea activă a părinţilor în procesul educativ, atât ca observatori, cât mai ales ca participanţi activi. Pentru copil, lucrul alături de părinţi pentru a realiza împreună o activitate în cadrul școlii, stimulează creativitatea acestuia și plăcerea de a se implica în diverse activităţi, creează o stare de bine şi confort benefică activităţilor instructiv – educative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax