Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sărbători de Crăciun cu colinde, petreceri şi… alcool. Jandarmii din Alba, la datorie de Crăciun

Publicat

Zilele de Crăciun, cu colinde şi cu mese îmbelşugate, sunt un prilej pentru petreceri adevărate. Spiritul Crăciunului îi aduce pe oameni în altă atmosferă decât cea de zi cu zi, îi desparte de sarcini şi îndatoriri. Însă o parte dintre locuitori sunt la datorie ţi în această perioadă. Este cazul jandarmilor, care au avut, de Crăciun, cazuri de intervenţie pentru aplanarea unor scandaluri izbucnite în urma consumului excesiv de alcool.

În exuberanţa sărbătorilor, câtiva cetăţeni din judeţul Alba le-au atras atenţia jandarmilor prin comportamentele lor efervescente, la petrecerile de Crăciun. Astfel, duminică, 25 decembrie 2011, jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru aplanarea a două conflicte izbucnite din cauza consumului excesiv de alcool. Trei cetăţeni (H.A.F., de 30 de ani, din Cricău, Ş.D.N. de 24 de ani şi B.V.E., ambii din Sântimbru) au fost „liniştiţi” de jandarmi cu câte o amendă de 200 lei, din furtuna de înjurături pe care şi le adresau în  public.

Un alt bărbat, R. Cristian, în vârstă de 29 de ani, din Alba Iulia a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 300 de lei tot pentru limbajul grosolan folosit în discuţia cu personalul unui bar. Aflat într-o avansată stare de ebrietate, bărbatul a înjurat angajaţii barului, nemulţumit fiind că nu mai primea băutură.

Jandarmii au reuşit să aplaneze toate incidentele şi să prevină, prin intervenţia lor, escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte de natură penală. Jandarmii le reamintesc cetăţenilor că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum şi proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, iar, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii contravenţionale creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax