Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sărbători în familie, dar nu pentru toţi. Câteva sute de persoane din Alba au sărbătorit Crăciunul la locul de muncă

Publicat

Crăciunul reprezintă acel moment din an pe care îl aşteptăm cu toţii, este vremea colindelor, a uralelor şi a cadourilor, însă, din păcate, pe foarte mulţi dintre bugetari, aceste Sărbători nu i-au găsit în jurul bradului împodobit, ci în teren sau la birourile instituţiilor unde lucrează.

În Alba, numărul oamenilor care au sărbătorit Crăciunul la locul de muncă şi mai precis în slujba noastră depăşeşte câteva sute şi ne referim aici la jandarmi, poliţişti, medici, salvamontişti şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care în aceste zile au muncit cu program normal, pentru a ne asigura nouă sărbători liniştite.

Peste 100 de jandarmi, la muncă de Sărbători

La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi al judeţului Alba, aproximativ 100 de jandarmi, inclusiv echipa managerială au asigurat permanenţa şi s-au prezentat la serviciu zilnic, din 24 decembrie şi până în 27 decembrie, iar activitatea lor nu a fost una uşoară. Sub coordonarea colonelului Ioan Herţa Onac, a colonelului Felician Itu şi al locotenent-colonelului Nicolae Haiduc, jandarmii au intervenit pentru aplanarea mai multor conflicte pe raza judeţului Alba, iar prezenţa lor la faţa locului a împiedicat escaladarea unor violenţe şi apariţia unor fapte de natură penală.

Permanenţă asigurată de Crăciun, la IPJ Alba

La Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, precum şi la secţiile de poliţie locală şi rurală, activitatea de Crăciun a decurs aproape la fel ca în orice zi normală de muncă. Deşi în concediu, şeful IPJ Alba, chestorul Ioan Nicolae Căbulea a fost pregătit să intervină în caz de orice incident major, iar adjuncţii săi, comisarul şef Laurenţiu Crişan şi comisar-şef Mihai Rus s-au prezentat zilnic la serviciu. Potrivit IPJ Alba, peste 200 de persoane au asigurat permanenţa la nivelul inspectoratului, dar, din fericire, acest Crăciun a fost unul relativ liniştit, fără evenimente majore.

Peste 70 angajaţi ai ISU Alba s-au prezentat la serviciu în zilele de Crăciun

De Crăciun, nici la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, angajaţii nu au avut concediu. Aceştia au fost solicitaţi să intervină la diferite incidente astfel că au sărbătorit Naşterea Domului alături de colegi, dar şi de persoanele aflate la nevoie. Zilnic, aproximativ 70 de angajaţi au asigurat permanenţa, iar dintre aceştia îi amintim pe locotenent Bogdan Şchiop, plutonier major Călin Zamfir, sublocotenent Radu Baciu şi putonier major Vasile Herkel. Munca acestora nu a fost una uşoară, iar Crăciunul i-a găsit, în aceste zile, în teren. Doar luni, 26 decembrie, echipajele ISU au fost prezente la 15 intervenţii SMURD.

Întreaga echipă Salvamont Alba, pregătită să intervină de Crăciun

Zilele de Crăciun au fost zile de muncă şi pentru angajaţii Salvamont Alba. Lucian Forda, Dumitru Ciocan, Gabriel Trăstariu, Krisbay Tiberiu, Andrei Susa, Mircea Todea, Emil Oniga, Gabriel Coman, Sorin Popa şi Dragoş Ţion, deci întreaga echipă de salvamontişti au fost în permanenţă pregătiţi să intervină pentru salvarea turiştilor care au ales să îşi petreacă sărbătorile la munte. Din fericire însă, singurele incidente minore care au avut loc în aceste zile au fost pe pârtiile din Arieşeni şi nu s-au soldat cu consecinţe grave.

Crăciun la muncă, pentru medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Petrecerile până dimineaţa şi mesele îmbelşugate au dat de muncă medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, care au tratat în această perioadă peste 150 de persoane aduse de urgenţă cu colici biliare, pancreatite, pneumonii sau intoxicaţii cu alcool. În 25 şi 26 decembrie, medici, asistenţi şi brancardieri au făcut gărzi, iar numărul celor care au ajuns la spital nu a fost unul mic. La dispoziţia pacienţilor au fost doctorii Ioan Boilă, Constantin Cânţa, Călin Gheorghiu, Nicolae Bolonciu, Aurel Crişan şi Mariana Adămuţiu, iar, pe fiecare tură, aceştia au fost ajutaţi de câte doi brancardieri şi două asistente.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de persoane care şi-au petrecut în Sărbătorile de iarnă în slujba noastră, care au renunţat la clipele în familie şi s-au prezentat zilnic la serviciu pentru a ne oferi un Crăciun liniştit. Pentru activitatea pe care o întreprind şi pentru devotamentul de care dau dovadă, le mulţumin şi le urăm un An Nou, fericit şi fără „incidente neprevăzute”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax