Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sărbători în plină pandemie de COVID-19: La colind doar trei persoane și cu masca obligatorie. REGULI transmise de Raed Arafat

Publicat

copii colinde

Tradiționalele colide de sărbători, anul acesta vor răsuna de sub măștile de protecție. De asemenea și vocile care vor colinda vor fi mult mai puține ca în anii precedenți și asta din cauza pandemiei de COVID-19. 

Secretarul de stat, Raed Arafat, a făcut o serie de precizări legate de modul în care tradiția colindatului se va desfășura în acest an. 

În primul rând, colindatul înseamna mersul din casă în casă, interacțiunea cu multe persoane într-o zi și automat anul acesta poate însemna un adevărat pericol în transmiterea coronavirusului. Raed Arafat a tras un semnal de alarmă față de cei care vor merge la colindat: să îi ferească de interacțiune pe vârstinici, fiind categoria cea mai vulenrabilă în fața viruslui.

Totuși, cei care vor merge la colindat vor avea de respectat un set de reguli: 

Doar trei colindători. Raed Arafat: ”Colindatul poate să fie cu trei persoane care merg de la casă la casă, dar sfatul este să evitaţi acest lucru, chiar dacă este o tradiţie.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Mersul din casă în casă, intratul în mai multe case în aceeaşi zi şi te duci, te întâlneşti cu cineva, mai stai un pic, mai scoţi masca în casă, mai ieşi, te mai duci la altcineva, riscul de infecţie creşte foarte mult şi pentru cei la care ai mers tu, şi pentru tine, care ai intrat în mai multe case” a specificat acesta.

Mască de protecție: Colindătorii vor purta obligatoriu mască de protecție atât în timpul colindatului cât și în timpul intercațiunii cu alte persoane.

Distanțare fizică: Colindătorii trebuie să păstreze distanța fizică față de gazde

Colindat în afara locuințelor: Raed Arafat a transmis că cel mai bine ar fi dacă colindătorii nu ar intra în casele oamenilor, ci i-ar colinda afara, în aer liber unde virusul nu poate fi transmis la fel de ușor ca în spații închise.

Nu etnologii tratează oamenii la spitale și nu etnologii se vor îmbolnăvi, și nu părinții lor se vor îmbolnăvi, decât dacă vor merge la colindat.

Noi am zis că – și eu am zis asta, personal – nu este recomandat să se facă, pentru că asta înseamnă plimbare între mai multe case, mai multe apartamente, mai multe grupuri de oameni. A

sta înseamnă transmitere. (…) Adică te duci la colindat la case în care sunt persoane în vârstă, după care te trezești după o săptămână, persoanele respective în terapie intensivă. Măcar dacă se face colindatul să nu se intre în casă. (…) Dacă colindatul este făcut afară, nu se intră în casă, nu este un contact îndelungat în casă, este, normal, riscul mai mic”, a afirmat Raed Arafat despre tradiția de colindat din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax