Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sărbători petrecute la Urgențe, pentru sute de persoane din Alba. Câți pacienți au rămas internați, după ce au ajuns la UPU

Publicat

Sala de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Alba Iulia a fost plină și în perioada Crăciunului. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar o parte din ei chiar au rămas internați. 

De asemenea, cozi la farmacii s-au format încă din ajunul Crăciunului, unde oamenii au căutat pastile pentru digestie sau pentru greață. Însă unii au petrecut sărbătorile de Crăciun pe holul spitalului.

Chiar în ziua de Crăciun, în fața farmaciei de lângă spitalul din Alba Iulia era formată o coadă din mai mulți oameni care așteptau la rând, după cum se poate observa într-o poză surprinsă de un cititor alba24.ro.

Din 24 decembrie ora 8.00 și până în dimineața de luni, 26 decembrie 2022, peste 260 de persoane au ajuns la urgențe, iar o bună parte din ei au rămas și internați.

Mai exact, în cele două zile de sărbători, Ajun și Crăciun, 263 de persoane au ajuns la secția de urgențe a spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Dintre acestea 60 de persoane au rămas internate, au precizat pentru alba24.ro, reprezentanții unității medicale.

Ce să faci dacă ai mâncat prea mult de sărbători

Dacă aţi făcut exces de sărbători şi nu aţi ţinut cont de sfaturile medicilor din timp, vă prezentăm câteva sugestii pentru a vă „pune pe picioare”.

După zilele de festin, organismul acumulează grăsimi inutile și, implicit, toxine, care ajung să provoace tot felul de probleme de sănătate precum tulburări digestive, oboseală, balonări, constipație sau hipertensiune.

Alimentaţi-vă cu apă şi lichide pe stomacul gol, o cafea amară pentru alungarea senzaţiei de greaţă, multe fructe şi legume bogate în vitamina C.

Cam acestea sunt principalele reguli ale detoxifierii, dar totuși nu ar strica și o pauză de alcool şi grăsimi și să le înlocuiți cu plimbări.

Regula ar fi ca între două pahare de alcool să beți unul de apă. Astfel se menţine tensiunea arterială la un nivel normal şi organismul hidratat.

Consumaţi fructe şi legume, care reduc din intensitatea mahmurelii. Nu aşteptaţi să apară durerea de cap şi luaţi analgezice în avans.

Marele aliat al organismului în lupta cu toxinele este vitamina C. Iar, ca să vă recuperați după masa tradiţională, legumele cu frunze verzi, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele potrivite pentru consum.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    luni, 26.12.2022 at 16:18

    La ce salarii castiga, sa nu se mai planga, asta au invatat sa faca, sa dea si de pomana la cei saraci!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax