Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SĂRBĂTORI RELIGIOASE: Ce sfânt este pomenit în calendarul ortodox pe 2 decembrie. Semnificaţii şi istorie

Publicat

sfant

sfantul proroc avacum Pe data de 2 decembrie, în calendarul ortodox este pomenit Sfântul Proroc Avacum. Învățătura Sfântului Proroc Avacum este aceea că Pronia lui Dumnezeu cârmuiește toate popoarele. Marţi, este dezlegare la ulei şi vin.

A fost fiul lui Asafat, din seminția patriarhului Simeon și a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos. Înainte de căderea în robie a evreilor, Sfântul Proroc Avacum a prorocit căderea Ierusalimului și a Templului.

Când Ierusalimul a fost asediat de trupele suveranului din Babilon, Nabucodonosor (586 î.Hr.), prorocul Avacum a fugit și a trăit ca un străin în pământul lui Israel. A murit cu doi ani înainte de întoarcerea iudeilor din robie.

Cartea sa în trei capitole este cuprinsă în Sfânta Scriptură a Vechiului Testament. Învățătura Sfântului Proroc Avacum este aceea că Pronia lui Dumnezeu cârmuiește toate popoarele. Dumnezeu este împăratul omenirii. El pedepsește popoarele, unele prin altele, dar le și eliberează pe unele prin altele. Cel drept va trăi prin credința sa în Dumnezeu.

În calendarul ortodox mai este pomenit pe 2 decembrie şi Sf. Mc. Miropi şi Sf. Ier. Solomon, arhiepiscopul Efesului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax