Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șarpe de aproape un metru, găsit pe raftul unui magazin Kaufland din țară. Reptila, omorâtă de angajați și compania amendată

Publicat

rosii-sarpe....

Întâmplare ”exotică” la magazinul Kaufland din Sfântu Gheorghe, vineri după-amiază. Un client a găsit la raionul de fructe și legume un șarpe de casă. Până când să ajungă reprezentanții DSP Covansa, alături de un herpetolog pentru a prinde și captura reptila, angajații magazinului l-au omorât. 

Mai mult, Kaufland România a fost amendată cu 10.000 de lei, de către Protecția Consumatorului Brașov.

De menționat este faptul că marfa din magazinul respectiv vine din același centru logistic de unde sunt aprovizionate toate magazinele din Transilvania, inclusiv cele din Alba. 

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat, pentru AGERPRES, că şarpele găsit vineri pe unul dintre rafturile cu legume/fructe ale unui supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe este inofensiv pentru om, fiind posibil ca acesta să fi fost „importat” odată cu smochinele aduse din străinătate.

El a menţionat că a fost vorba despre un şarpe de casă în lungime de aproape 70 de centimetri, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajaţii supermarketului.

„După ce am fost alertaţi (…), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (…) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan.

Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (…) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (…) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat Siko Barabasi Sandor.

Reprezentanții Kaufland au declarat pentru weradiro.ro că: 

„Situația din magazinul din Sfântu Gheorghe (Covasna) a fost remediată în jurul orei 15,00, la câteva minute după ce a fost semnalată.

Am retras pe loc marfa, am igienizat urgent zona și am restabilit toate standardele igienico-sanitare din magazin.

În urma primelor verificări, am aflat că șarpele ieșise din cutia cu smochine proaspete sosite din Turcia. La raion, legumele și fructele sunt plasate în cutiile în care vin de la furnizor.

Am retras imediat de la comercializare loturile de smochine proaspete din toate magazinele și am contactat furnizorul pentru explicații.

În acest moment, toate cutiile ce provin de la acest furnizor sunt controlate unu la unu, iar smochinele care se vor livra în magazine începând de mâine vor fi sigure.

Am demarat un control amănunțit pe întregul lanț furnizor – magazin. Vă asigurăm de toată implicarea echipelor noastre pentru afla cum s-a întâmplat așa ceva.”

sursă foto: weradio.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax