Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șase asociații de proprietari din Alba Iulia, amendate cu câte 2.500 lei pentru depozitarea neadecvată a gunoiului

Publicat

gunoi

Mai multe asociații de locatari din Alba Iulia au fost amendate pentru depozitarea gunoiului menajer în condiții necorespunzătoare. Multe dintre acestea se regăsesc și pe lista asociațiilor ce înregistrează datorii la plata operatorului de salubritate pentru ridicarea gunoiului. De asemenea, 18 asociații de proprietari din Alba Iulia au restanțe la plata gunoiului.

La data de 4 februarie 2012, un număr de 6 asociații au primit amenzi de 2500 lei fiecare. Vedeți lista în imaginea de mai jos (click pe poză pentru a mări).

În momentul de față, datoria asociațiilor către Salprest ajunge la peste 55.000 lei. În prezent, societatea Salprest desfășoara activități specifice până la definitivarea procedurii de atribuire a contractului de salubrizare. Deocamdată, singura modalitate prin care Salprest își poate recupera creanțele este constrângerea prin neridicarea gunoiului menajer acolo unde se înregistrează datorii.

„De foarte multe ori, în ultima perioadă, primăria a dispus ridicarea gunoiului din rampele accidentale și chiar din cele amenajate, intervenind astfel pentru reducerea disconfortului pe care populația îl resimte. Aceste intervenții sunt sortite eșecului dacă înțelegerile contractuale dintre asociații și operatorul de salubritate nu sunt reluate firesc și problema nerecuperării datoriilor trenează. În plus, nu este normal ca plata pentru aceste servicii să se faca din bugetul local. Este notorie speța în care mai multe asociații de proprietari împart o rampă de gunoi și este dificil să spui care dintre ele continua să depoziteze gunoiul, în condițiile în care o alta nu a plătit pentru acest serviciu”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Intervențiile Primăriei vor continua și în perioada următoare acolo unde situația o impune, dar în egală măsură vor fi avertizați și amendați toți administratorii de asociații care nu-și iau în serios atribuțiile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. raul

    marți, 12.02.2013 at 20:33

    Daca primaria a amendat asociatiile, oare cine va plati amenda ? Tot fraierii care platesc intretinerea regulat
    .Parerea mea este ca ar trebui sa se verifice mai bine si mai des aceste asociatii de proprietari de catre serviciul special creat din cadrul primariei iar daca asociatiile de proprietari nu-si indeplinesc obligatiile legale atunci sa fie amendati direct presedintii de asociatie.

  2. administrator

    miercuri, 13.02.2013 at 14:01

    Administratorii. Nu cetatenii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax