Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șase cadre sanitare de la Spitalul Județean Alba, printre care și un medic, VINDECATE. 450 de persoane au fost testate

Publicat

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a anunțat, sâmbătă, că dintre cele șase cadre medicale confirmate cu noul coronavirus, niciunul nu mai este infectat. La această oră, nu mai există vreun cadru medical pozitiv cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

”Sâmbătă, 25 aprilie, cu două teste negative efectuate ieri și astăzi, a fost declarat vindecat ultimul infirmier confirmat pozitiv, din cadrul secției special amenajate pentru îngrijirea pacienților suspecți de COVID-19 (numită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia).

Anterior acestui caz, a fost declarat vindecat un asistent medical din cadrul secției de Urologie, iar, la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale, ale secției de Gastroenterologie – un medic, doi asistenți medicali și un infirmier – s-au vindecat de COVID-19”, transmit reprezentanții spitalului.

Potrivit sursei citate, rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia dintre cele șase cazuri pozitive, au ieșit negative.

”Cadrele medicale au avut o evoluție favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar și pacienților”, mai precizează reprezentanții unității.

În total, de la începutul evoluției pandemiei, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia au fost testate în jur de 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepția celor menționate mai sus, au ieșit negative.

”SJU Alba Iulia își manifestă, având în vedere contextul epidemiologic, profunda recunoștință pentru curajul și sacrificiul de care dau dovadă, zilnic, angajații din cadrul unității medicale”, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax