Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șase copii de la o grădiniță din Alba Iulia, afectați de virusul vărsăturilor de iarnă. Trei dintre ei au fost internați

Publicat

Șase copii de la o grădiniță din Alba Iulia s-au prezentat la Spitalul Județean Alba cu simptomele unui norovirus, sau virusul vărsăturilor de iarnă, cum mai este numit, care se manifestă, printre altele, prin vomitături. Deși situația s-a înregistrat în urmă cu câteva zile, DSP Alba nu a comunicat nimic din proprie inițiativă până astăzi, la solicitarea Alba24.

Acest tip de virus se poate transmite și pe cale aerogena și există risc de transmitere la fel că în cazul oricărui alt virus și este specific acestei perioade a anului. Trei dintre acești copii au fost internați, iar DSP Alba a recomandat grădiniței o serie de măsuri.

La solicitarea ziarului, DSP a comunicat următoarele:

”În perioada 05-06.10.2019 s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, 6 copii, colegi de grupă la Gradinița numărul 13 din Alba Iulia, prezentând sindrom de vărsături. Dintre aceștia 3 au fost internați, 2 au refuzat internarea și unul a avut recomandări la domiciliu.

Au fost recoltate probe de la 2 dintre cei internați și s-a identificat norovirus, sugerând o enteroviroză a comunicat Alexandra Mateș, reprezentanta DSP Alba.

În condițiile epidemiologice actuale DSP a recomandat grădiniței următoarele:

• Efectuarea triajului zilnic, în rândul copiilor și personalului grădiniței. Izolarea copiilor suspecți, anunțarea părinților și îndrumarea către medicul de familie
• Conform ord MS/MECTS nr.1668/5298 din 2011, întoarcerea în colectivitate după o perioadă de absență de cel puțin 3 zile consecutiv, se va face pe baza avizului epidemiologic.
• Se va insista pe intensificarea activităților de curățenie, dezinfecție curentă și terminală( spații, suprafețe, obiecte, veselă, jucării)
• Informarea părinților ca la apariția simptomatologiei specifice bolilor cu transmitere fecal-orală, să se prezinte la medicul de familie, copilul nu trebuie adus în colectivitate
• Educație pentru sănătate în rândul personalulului, copiilor și părinților, privind bolile cu transmitere fecal-orala, insistându-se pe spălatul corect al mâinilor.
• Comunicarea la DSPJ Alba a cazurilor nou apărute în colectivitate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax