Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Şase incendii de vegetaţie au fost stinse în ultimele 24 de ore

Publicat

incendiu

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din Alba Iulia, Aiud şi Blaj au intervenit pentru stingerea a şase arderi necontrolate de vegetaţie uscată.

Primul incendiu a fost semnalat joi, în jurul orei 11.45, pe aproximativ 2 hectare de teren, în zona şoselei de centură a municipiului Alba Iulia. Pentru stingerea acestuia, s-a intervenit cu mijloace de primă intervenţie, aproximativ 30 de minute.

Detaşamentul Aiud a intervenit, joi, la ora 13.42, pe DN 1, în zona Ţifra, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată ce a afectat circa 0,25 hectare. În acelaşi timp, o altă echipă intervenea în comuna Lopadea Nouă, la un incendiu similar, ce cuprinsese aproximativ 1,5 hectare. Pentru stingere s-a intervenit cu mijloace de primă intervenţie şi o autospecială, aproximativ 45 de minute.

Un alt incendiu de vegetaţie s-a produs joi, la ora 20.42, în comuna Gârbova de Jos, acesta fiind stins în aproximativ 50 de minute.

Tot joi, în jurul orei 14.42, pompierii blăjeni au intervenit în comuna Crăciunelul de Jos, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată ce afecta o suprafaţă de aproximativ 2 hectare.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 05.25, în localitatea Mănărade, pompierii au stins un incendiu care a afectat o suprafaţă de circa 10 hectare. Pentru stingere s-a intervenit cu o autospecială şi mijloace de primă intervenţie, flăcările fiind stinse în aproximativ 2 ore.

Tot pentru stingerea arderilor necontrolate de vegetaţie uscată au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia a intervenit joi, la ora 14.20, pentru stingerea unei suprafeţe de aproximativ 2 hectare de vegetaţie uscată, pe raza localităţii Miceşti. După patru ore, la 19.45, s-a intervenit pe raza localităţii Oarda de Jos, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegataţie uscată  pe o suprafaţă de circa 100 mp.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Galda de Jos a intervenit la 13.30, pentru stingerea unei suprafeţe de aproximativ 100 mp de vegetaţie uscată, pe DN 1.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Berghin a intervenit la 18.45, pentru stingerea unei suprafeţe de aproximativ 40 ha de vegetaţie uscată, pe raza localităţii Henig.

Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax