Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞASE incendii la case din judeţul Alba, la începutul acestui an. Pagube de peste 150.000 de lei din cauza unor coşuri de fum neizolate

Publicat

Incendiu acoperisÎn perioada 1-4 ianuarie 2016, pompierii din Alba au intervenit în şase cazuri de incendii izbucnite la case de locuit. Majoritatea acestora au fost cauzate de coşuri de fum neizolate corespunzător sau necurăţate. Pompierii avertizează asupra măsurilor de siguranţă pentru prevenirea unor astfel de incidente. În total, pagubele au fost estimate la valoarea de peste 150.000 de lei.

În perioada minivacanței de Revelion și în primele zile ale noului an, peste 100 de pompieri militari cu toate mijloacele tehnice din dotare au fost pregătiți pentru desfășurarea misiunilor specifice orientate pe siguranța cetățenilor, bunurilor și mediului.

Cauza principală de izbucnire a incendiilor de la începutul acestui an a constituit-o coșurile de fum și burlanele defecte, neprotejate corespunzător sau necurățate, astfel încât cetăţenilor li se reamintesc câteva măsuri de respectat:

– cerificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii:

– coșurile de fum trebuie cărățate periodic pentru înlăturarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului.

Potrivit ISU Alba, pompierii militari din cadrul Pichetului de Pompieri Câmpeni au fost primii care au fost solicitați să intervină anul acesta, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Lupșa, începând cu ora 8.30, în 1 ianuarie. Incendiul se manifesta la nivelul mansardei și a acoperișului locuinței, iar pentru stingere au intervenit în sprijinul pompierilor militari și reprezentanții SVSU din localitate. Au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă pe circa 60 mp, pereții din lemn ai mansardei și camerei de la etajul I și planșeul dintre aceste camere, instalația electrică, 4 uși interioare și 4 geamuri. S-a intervenit pentru lichidarea incendiului circa 4 ore, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pagubele au fost estimate la valoarea de 100.000 de lei, iar bunurile salvate au o valoare de circa 250.000 de lei.

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit în prima zi a anului, de la ora 11.25, pe raza localităţii Teiuș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție pentru stingerea a aproximativ 6 mp de acoperiș din lemn acoperit cu țiglă. Pagubele sunt de aproximativ 300 de lei, iar bunurile salvate, de 8000 de lei. Incendiul a pornit de la un coş de fum deteriorat.

În 2 ianuarie 2016, de la ora 17.50, pompierii militari din Aiud au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Sâncrai. Au ars aproximativ 3 mp din acoperișul de lemn cu învelitoare din țiglă și 100 kg de cereale depozitate în podul casei. Au fost deplasate la locul evenimentului două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Pagubele sunt de aproximativ 1000 de lei în urma incendiului, iar bunurile salvate, de 30.000 de lei.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în 3 ianuarie 2016, la ora 22.07, pe strada Garoafelor din Oarda de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție, pentru stingerea a aproximativ 3 mp din tavanul livingului confecționat din lemn și placat cu polistiren. Cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum neizolat corespunzător, iar pagubele au fost estimate la valoarea de 1500 de lei. Pompierii au reuşit însă să salveze bunuri estimate la suma de 120.000 de lei.

Tot duminică, la ora 13.45, pompierii militari din Câmpeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Știuleți, comuna Scărișoara. S-a intervenit în cooperare cu SVSU Scărișoara, cu mijloace de primă intervenție, întrucât drumul inpracticabil nu a permis deplasarea autospecialelor până la locul situației de urgență. Au ars aproximativ 90 mp din acoperișul din lemn al locuinței. Pagubele au fost estimate la valoarea de 50.000 de lei, iar bunurile salvate sunt evaluate la valoarea de 155.000 lei.

Luni dimineaţa, începând cu ora 6.30, pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din municipiul Sebeș. S-a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă pentru stingerea celor 12 mp de acoperiș afectați de incendiu. Pagubele au fost estimate la valoarea de 1000 de lei, iar bunurile salvate sunt evaluate la valoarea de circa 17.000 lei.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit de la începutul anului și la 61 solicitări medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax