Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șase străzi din comuna Noșlac, în lungime totală de peste un kilometru, vor fi reabilitate și asfaltate. Valoarea investiției

Publicat

Șase străzi din localitățile Noșlac și Căptălan, în lungime totală 1.089 metri, vor fi reabilitate și asfaltate printr-o investiție de peste  900.000 de lei. 

Primăria comunei Noșlac a lansat miercuri, 25 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru extindere și modernizare străzi în localitățile Noșlac și Căptălan.

Valoarea totală estimată este de 912.955,24 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, achiziția lucrărilor este necesară pentru reabilitarea și modernizarea străzilor în comuna Noșlac neincluse în proiectul precedent finanțat prin PNDL. Este vorba despre șase străzi (trei din localitatea Noșlac și trei din localitatea Căptălan), în lungime totală de 1.089 metri.

Străzile prevăzute spre modernizare – lungime (m):

  • strada Noșlac 7 – 148 m
  • strada Noșlac 9.3 – 64 m
  • strada Noșlac 9.4 – 209 m
  • strada Căptălan 1.2 – 200 m
  • strada Căptălan 3 – 188 m
  • strada Căptălan 3.1 – 280 m

Potrivit proiectului, lățimea platformei drumului va fi între 4 și 8 metri, iar lățimea carosabilului între 3 și 4 metri.

Sistemul rutier va fi alcătuit din:

  • 4 cm strat de uzură BA16
  • 5 cm strat de legătură BAD22,4
  • 15 cm strat de bază din piatră spartă
  • 25 cm strat de fundație din balast
  • 20 cm strat de formă din refuz de ciur

Acostamentele se vor realiza pe o parte sau pe ambele părți ale străzilor. În lungul străzilor, scurgerea apelor s-a proiectat în funcție de profilul longitudinal, de configurația zonei și ampriza drumului.

Accesul la proprietăți se vor realiza din tuburi cu diametrul de 315 mm și lungimea de 6 metri. Peste acestea se va realiza o dală din beton armat de la acces până în marginea părții carosabile a drumului. În total se vor amenaja 20 de accese la proprietăți.

Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor, pe aceste străzi se vor înlocui podețele existente cu podețe noi tubulare din tuburi prefabricate din beton, având diametre de 600 mm, cu lungimi L = 7,5 metri și L = 10 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax