Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Şase tineri din Alba, cercetaţi pentru furt şi comercializare de încălţăminte, cu falsificarea mărcii. Prejudiciu de 18.000 de lei

Publicat

YouTube video

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Alba, au reuşit documentarea activităţii infracționale a şase învinuiţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani, trei din municipiul Alba Iulia, doi din comuna Sântimbru şi unul din comuna Ciugud, cercetaţi într-un dosar penal privind mai multe furturi de la o societate comercială din Alba Iulia, producătoare de încălţăminte.

UPDATE: Tinerii erau angajaţi ai firmei „Rekord” SRL din Alba Iulia, care produce încălţăminte pentru mai multe mărci cunoscute la nivel internaţional (Garmont, The North Face, Dainese, Salomon, Dolomite etc).

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada ianuarie – mai  2013, patru dintre învinuiţi, care erau angajaţi ai societăţii comerciale păgubite, au sustras mai multe componente de încălțăminte din incinta societăţii comerciale, care ulterior au fost asamblate într-un atelier particular de către un complice al lor.

Încălțămintea rezultată a fost comercializată prin intermediul internetului cu ajutorul unui alt bărbat, de 30 de ani, din Alba Iulia, sub diferite mărci cunoscute.

Pentru documentarea activităţii infracționale a celor şase învinuiţi, au fost organizate şase percheziţii domiciliare (cinci în Alba Iulia şi una în comuna Sîntimbru),  ocazie cu care au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 30 de perechi de încălțăminte şi mai multe componente pentru încălțăminte, provenite din comiterea faptelor penale.

Faţă de învinuiţii a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiuni de furt şi contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Valoarea prejudiciului cauzat prin faptele celor şase învinuiţi a fost estimat la 18.000 lei.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax