Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șase traficanți de droguri condamnați de Tribunalul Alba. Ce greșeli au făcut și cum i-au descoperit procurorii DIICOT Alba Iulia

Publicat

Șase bărbați au fost condamnați recent de magistrații Tribunalului Alba, pentru trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat. Dosarul a fost făcut de procurorii DIICOT Alba Iulia, care au destructurat rețeaua în urma unor percheziții domiciliare și informatice. 

În data de 20 februarie 2023, din cei șase, cinci inculpați au primit pedepse cu executare și unul cu suspendare. De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

Totul a început după ce procurorii s-au sesizat din oficiu că în Cugir și Aiud se vând droguri (cannabis) iar mare parte dintre clienți și consumatori erau tineri între 18 și 21 de ani.

Este o nouă dovadă că în județul Alba consumul de droguri este foarte răspândit între tineri, iar instituții cu atribuții în domeniul prevenirii consumului de droguri precum Agenția Națională Antidrog sunt depășite de situație.

Procurorii au probat tranzacții încă din anul 2019 și au scos la suprafață că drogurile veneau din Spania, unde locuia și liderul grupării. După ce mai multe persoane din anturajul bărbaților au fost chemate la audieri, aceștia au devenit suspicioși și au început să facă greșeli.

Spre exemplu au comunicat foarte mult pe aplicații mobile precum KIK, Telegram sau WhatsApp, iar în urma perchezițiilor informatice, criminaliștii au descoperit zeci de mesaje între aceștia.

Parte dintre mesaje au fost surprinzătoare pentru procurori deoarece după ce au avut loc primele percheziții, cei din grupare au început să se certe, și chiar unul dintre ei nu mai era mulțumit de liderul grupării.

Mai mult de atât, au fost recuperate din telefoanele acestora și poze în care se vedeau cantități mari de droguri și chiar a fost descoperită și contabilitatea cu kilomgramele de droguri timise și banii obținuți din vânzare.

Potrivit motivării instanței, din conversațiile purtate între bărbați, dar și din supravegherea audio video, procurorii au descoperit cine era liderul grupării.

Poze cu droguri recuperate de criminaliști

”Remarcăm în acest sens conversațiile purtate prin intermediul aplicației KIK  în cuprinsul cărora apar capturi de ecran cu calcule în lei sau euro legate de marfa primită din Spania care era împărțită între membrii grupului, discuții legate de modul de împărțire a drogurilor trimise calcule legate de calitatea drogurilor primite, poze cu pungile cu marfă care urmează a fi împărțită”, se arată în motivarea instanței.

Contabilitate ținută pe un caiet

De asemenea au fost descoperite poze cu mai multe calcule de pe un caiet trimise în conversații pe care inculpații le aveau și care se refereau la sume mari cuantificate în mii sau zeci de mii de euro.

”Fotografiile care sunt trimise în conversațiile dintre ei surprind cantități mari de droguri ambalate în pungi. În urma aceleiași percheziții informatice a fost identificat un număr mare de conversații efectuate prin intermediul mai multor aplicații, majoritare fiind conversațiile prin rețeaua Whatsapp”, au mai precizat judecătorii în motivarea instanței.

În linii mari procurorii au probat că bărbații activau din anul 2018 până când gruparea a fost destructurată, la sfârșitul anului 2021. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite diferite cantități de droguri, bani, dar și obiecte pe care s-a pus în evidența prezența THC-ului substanța activă din cannabis.

Pedepsele primite

În data de 20 februarie 2023, magistrații au dat o primă condamnare, pe numele celor cinci. Cea mai mare pedeapsă a fost de 4 ani de închisoare cu executare pentru unul dintre ei, patru au primit pedepse de 2 ani și 5 luni și 2 ani și patru luni de închisoare cu executare, iar un alt bărbat o pedeapsă de 10 luni de închisoare, dar cu suspendare.

Momentan decizia nu este definitivă, iar bărbații o pot ataca la instanța superioară, Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax