Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Savantul originar din Aiud, Sergiu Pașca, primește premiul IBRO – Dargut și Milena Kemali pe 2022, în valoare de 25.000 de euro

Publicat

Fundația IBRO – Dargut și Milena Kemali a anunțat că cercetătorul român originar din Aiud, Sergiu Pașca, a primit premiul internațional  acordat de fundație pentru anul 2022, pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor fundamentale și clinice. 

Premiul, în valoare de 25.000 de euro, este acordat acestuia „în semn de recunoaștere a muncii sale de cercetare inovatoare, folosind tehnologia celulelor stem pentru a crea organoide și ansambluri ale creierului uman și aplicarea acestora la studii realiste ale mecanismelor celulare ale dezvoltării creierului uman și ale mecanismelor bolii.”

„Cercetarea vizionară și descoperirile lui Sergiu Pașca în neuroștiința de bază au ajutat la îmbunătățirea modelelor celulare umane ale creierului și la dezvoltarea unei noi înțelegeri a mecanismelor moleculare care stau la baza bolii.

Premiul IBRO-Kemali îi onorează realizările și evidențiază marea importanță a muncii sale pentru viitorul cercetării asupra creierului” a transmis dr. Pierre Magistretti, președintele Fundației IBRO Dargut și Milena Kemali.

Citește și: Tânărul savant din Aiud, Sergiu Pașca, numit ”Cercetătorul anului 2021” de Societatea de Cercetare în domeniul Schizofreniei

Premiul Internațional IBRO – Dargut și Milena Kemali îi va fi acordat lui Sergiu Pașca în cadrul următorului Forum FENS de Neuroscience de la Paris, Franța (9-13 iulie 2022), unde va susține și o conferință.

 

sergiu

Premiul internațional IBRO Dargut și Milena Kemali pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor de bază și clinice este acordat la fiecare doi ani (în ani pari) unui cercetător remarcabil, cu vârsta sub 45 de ani, care a adus contribuții importante în domeniul Neuroștiință clinică.

Premiul este de 25.000 de euro, iar câștigătorul este invitat să susțină o prelegere specială la Forumul FENS de Neuroștiință, cea mai mare întâlnire internațională de acest fel din Europa.

Citește și: Articol în The New York Times despre Sergiu Pașca, tânărul savant din Aiud. Pune lumea medicală în fața unei descoperiri geniale

Fundația IBRO Dargut și Milena Kemali pentru cercetare în neuroștiințe a fost înființată pentru a promova cercetarea în domeniul neuroștiințelor de bază și clinice.

Fondată în 1996 de Dargut Kemali, un renumit psihiatru din Italia, și din voința regretatei sale soții Milena Agostini Kemali, misiunea sa este de a crește, susține și promova interacțiunea științifică între și între grupurile de cercetare fundamentală și clinică prin intermediul școlilor și premiului său.

Citește și: Sergiu Pașca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

IBRO este asociația globală a peste 90 de organizații științifice membre.

Înființată în 1961, își propune să promoveze și să susțină neuroștiința în jurul valorii de abordând nevoile și promovând munca oamenilor de știință și a comunităților de cercetare de pretutindeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax