Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SC Apa CTTA Alba amendată după ce a deversat apă poluată la stația de epurare din Abrud. Proces la Judecătoria Câmpeni

Publicat

Societatea Apa Canal Alba a fost amendată cu aproape 5500 de lei, după ce inspectorii de la Administrația Apelor Române au recoltat probe de apă poluată, de la evacuarea stației de epurare Abrud. 

După ce a fost amendată, societate a mers în instanță, la Judecătoria Câmpeni, unde a contestat amenda primită.

Probele prin care s-a dovedit că s-a depășit concentrația maximă de poluare au fost recoltate în 19 iulie și 15 noiembrie 2022.

Judecătorii din Câmpeni au analizat cererea de exonerare de la amendă și în data de 15 mai 2023 au dat o primă decizie.

Reprezentații Apa Canal au solicitat exonerarea sa de la plata sumei de 5478,11 lei.

”Motivează că la data de 19.07.2022 şi la data de 15.11.2022 au fost recoltate probe de apă uzate de la evacuarea staţiei de epurare Abrud, aparţinând societăţii petente, din care a rezultat depăşirea concentraţiilor maxime admisibile le poluanţilor stabilite prin autorizaţia 417/2021.

Petenta susține că a încheiat Contractul de proiectare şi execuţie lucrări Staţii de Epurare Abrud şi reabilitare Staţii de Tratare apă potabilă Zlatna şi Mihoieşti, valabilitatea contractului fiind de 35 luni, situaţie care ar impune anularea sancţiunii contravenţionale.

În acest sens se arată că staţia de epurare urmează să fie reabilitată pentru a putea fi adusă la parametrii de funcţionare impuşi de legislaţia in vigoare cu privire la calitatea apelor uzate care urmează a fi evacuate din respectiva staţie în emisar.

Ca stare de fapt s-a reţinut că la 19.07.2022 şi 15.11.2022 au fost realizate controale / analize şi s-au recoltat probe de apă uzată de la evacuarea staţiei de epurare, acestea dovedind depăşirea concentrațiilor maxime admisibile, ale poluanţilor din apele uzate, evacuate de către unitatea controlată (NH4)”, see arată în motivarea instanței.

După ce au analizat cazul judecătorii din Câmpeni au considerat că amenda a fost dată pe drept deoarece probele de apă au indicat să sunt peste limita normală de poluare.

Drept urmare au respins cererea de anulare a sancțiunii.

Momentan decizia nu este definitivă și poate atacată.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax