Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scam alert: Mail-uri false de notificare a utilizatorilor despre înregistrarea unor domenii

Publicat

foto: pixabay (ribkhan)

Cercetătorul în securitate cibernetică Cristian Iosub atrage atenția pe blogul personal despre o serie de e-mail-uri pe care utilizatori din România le-au primit în ultimimul timp.

Acestea au fost transmise către foarte mulți deținători de website-uri de pe adresa grigore@dnsromania.com, potrivit lui Cristian Iosub. Metoda este veche dar destul de mulți încă mai cad în capcană.

Grigore Hofer nu există și este un scam prin care victima va plăti 1.499 lei plus TVA adica cca 1.724 lei și nu se știe dacă va primi ceva în schimb.

Domeniul web www.dnsromania.com este înregistrat în urmă cu 55 de zile prin godaddy și încearcă să îți mascheze datele celui care a înregistrat domeniul sau unde este găzduit site-ul.

Nu dați curs acestor emailuri! Dacă într-adevăr vrei să protejezi brandul și să cumperi același domeniu web cu mai multe TLD, la chroot sunt prețuri între 7.6 și 12 euro / an, scrie acesta pe blogul său.

Ce scrie în email:

”Stimată Doamnă/Stimate Domnule,

Dorim să vă informăm că am primit o cerere de înregistrare pentru numele de domeniu www.********.eu. În sistemul nostru vedem că sunteți proprietarul numelui de domeniu www.********.NET. Dorim să vă oferim posibilitatea de a înregistra numele de domeniu www.********.eu pentru dvs.

Dacă o terță parte înregistrează numele de domeniu, acest lucru poate avea consecințe serioase. Aceasta poate include confuzie în motoarele de căutare sau compromiterea reputației.

Totuși, putem respinge terța parte și redirecționa numele de domeniu www.********.eu către numele de domeniu curent www.********.NET.

Practic, aveți prima alegere pentru numele de domeniu. În acest mod, se evită posibilele probleme în viitor.

Putem înregistra numele de domeniu pentru dvs. pentru o perioadă de zece ani. Numele dvs. de domeniu nu va fi doar înregistrat pentru această perioadă, ci și protejat. Prețul anual este de 144,90 RON pe an. Prețul total unic este 1449,00 RON (fără TVA). Plata anuală nu este din păcate posibilă.

Doriți să înregistrați numele de domeniu pentru propria organizație? Vă rugăm să răspundeți la acest e-mail cu numele, adresa și numărul de identificare TVA în termen de 48 de ore de la primirea acestui e-mail.

Dacă avem permisiunea dvs., vom respinge terța parte și vom înregistra numele de domeniu pentru dvs.

Cu stimă,

Grigore Hofer DNS Romania”

Sursă: Cert.ro. cristianiosub.ro

Foto: pixabay (ribkhan)

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax