Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal cu acuzaţii de furt între două familii, pe strada Eleşteului din Alba Iulia. Doi bărbaţi amendaţi de jandarmi şi alţi doi au primit avertisment

Publicat

Jandarmii din Alba Iulia au intervenit, duminică, pentru aplanarea unui scandal izbucnit pe strada Eleşteului din oraş. Două familii s-au certat şi conflictul risca să degenereze după ce una dintre acestea a acuzat-o pe cealaltă de furt. Principalii vinovaţi au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional cu avertismente scrise şi amenzi.

În urma unui apel la 112 recepţionat duminică, 10 august, la ora 18.02, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă pe strada Eleşteului din Alba Iulia, unde fusese semnalat un scandal între mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că totul ar fi pornit de la faptul că o familie din zonă, care a fost de curând victima unui furt, a indicat ca făptuitori membrii unei familii vecine. A fost, se pare, punctul în care divergenţele mai vechi au ieşit la suprafaţă şi motivul pentru care  reprezentanţii celor două familii, încurajaţi de alcool, s-au înjurat şi ameninţat reciproc cu acte de violenţă. Au făcut-o pe stradă, ceea ce a atras repede o audienţă numeroasă, iar situaţia risca să degenereze spre violenţe fizice deoarece martorii la incident începeau să se delimiteze în susţinători sau adversari ai certăreţilor.

Intervenţia oportună a jandarmilor a calmat situaţia, iar principalii vinovaţi au fost sancţionaţi contravenţional.

Niculae M. (43 de ani) şi Ion M. (42 de ani) au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 200 lei, respectiv 300 lei, iar A.B. (28 de ani) şi A.L. (21 de ani) cu câte un avertisment scris.

Totodată, cu caracter preventiv, li s-a adus la cunoştinţă prevederile art. 371, Cod penal,  tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit căruia “ fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax