Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal din cauza reabilitării unei străzi din Cugir. Un angajat al firmei executante, luat la bătaie de patru bărbați nemulțumiți de lucrări


Publicat

bataie Scandal cu bătăi din cauza unei străzi reabilitate. Oricât de ireal al părea, asta s-a întâmplat, marți, la Cugir, pe strada Aurel Vlaicu. Nemulțumit de calitatea lucrărilor, un bărbat care locuiește în zonă a decis să apeleze la ajutorul prietenilor pentru a face dreptate. Bărbatul, alături de alte trei persoane, pe care se pare că le-ar fi chemat să-l „ajute”, au făcut un scandal monstru pe stradă, care s-a încheiat cu agresarea unui angajat al firmei care execută lucrările și reținerea a trei persoane. 

UPDATE:  Poliţiştii din Cugir au reţinut 3 bărbaţi din oraş care sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un alt bărbat, care a luat şi el parte la comiterea infracţiunilor şi se sustrage cercetărilor, este căutat de poliţişti.

La data de 30.05.2017, în jurul orelor 11.50, Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că, pe strada Aurel Vlaicu din Cugir, o persoană a fost agresată.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi imediat la faţa locului, a rezultat că un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Hunedoara, angajat la o societate comercială ce desfășoară activităţi de reabilitare a străzii respective, pe fondul unor discuţii contradictorii legate de calitatea lucrărilor, a fost agresat de 4 bărbaţi care, după comiterea agresiunii au părăsit locul faptei.

Victima a fost transportată la spitalul din Cugir unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

La scurt timp, poliţiştii i-au identificat pe cei 4 agresori, bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, toţi din Cugir, faţă de 3 dintre ei fiind luată măsura reţinerii,pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cel de-al patrulea, în vârstă de 32 de ani, se sustrage cercetărilor şi este căutat de poliţişti în vederea tragerii la răspundere penală.

În cursul zilei de azi, 31 mai, reţinuţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit IPJ Alba, scandalul ar fi izbucnit de la nemulțumirea unui localnic privind calitatea lucrărilor. Scandalul a izbucnit marți la ora 11.50, când patru persoane, dintre care doi cetățeni care locuiesc pe strada Aurel Vlaicu, l-au agresat pe un muncitor al companiei hunedorene care execută lucrările.

Trei dintre agresori au fost identificați și reținuți și sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, urmând să fie prezentați joi instanțelor. Al patrulea agresor a fugit de la fața locului și este căutat de oamenii legii.

strada aurel vlaicu cugirVictima, un bărbat din Hunedoara, a fost transportat la spital. Se pare că acesta nu a rămas internat.

Se pare că scandalul ar fi pornit de la o bordură. Cetățenii care locuiesc la casa cu numărul 35 de pe strada Aurel Vlaicu au solicitat primăriei coborârea nivelului bordurii respectiva. După ce au ajuns la o  înțelegere și se credea că situația este rezolvată, se pare că în peisaj au apărut alte persoane care fără să știe probabil că proprietarii s-au înțeles cu inginerul de șantier și Primăria Cugir, au început scandalul.

Strada Aurel Vlaicu se află în reabilitate, executantul lucrărilor fiind o firmă din Hunedoara. Potrivit reprezentanților Primăriei Cugir, lucrările sunt în plină desfășurare. Modernizarea str. Aurel Vlaicu se ridică la aproximativ 2.000.000 lei, iar lucrările au început început anul trecut.

Potrivit primarului Adrian Teban, modernizarea străzii Aurel Vlaicu reprezintă o investiţie așteptată cu nerăbdare de oamenii din zonă, care circulau cu dificultate în condiții climatice defavorabile.

Lucrările de modernizare a str. Aurel Vlaicu au început anul trecut și au fost organizate în două etape de execuție. Prima etapă a constat în modernizarea a 300 m, de la intersecţia cu str. Râul Mic, pană la intersecţia cu str. Colinei. Drumul a fost asfaltat, în timp ce tronsolul care face accesul pietonal spre Biserica Romano-Catolică a fost reabilitat cu calupuri din piatră naturală așezate pe o fundație din beton. Zidul ce separă cele două benzi de circulație a fost reparat şi placat cu piatră naturală. Pe coronamentul zidului s-a montat un parapet din stâlpi din zidărie din piatră și mână curentă din metal, înlocuindu-se bordurile din beton prefabricat existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

În data de 3 octombrie 2016, Primăria Orașului Cugir a predat amplasamentul constructorului pentru următoarea etapă, care prevede lucrări de modernizare pe două tronsoane ale străzii, în lungime de 1.840 m. Este vorba de tronsonul de la interesecţia cu str Colinei, până unde se termină zona de locuințe, și un al tronson care se finalizează la intersecția str. Aurel Vlaicu cu drumul forestier Afinet.

În momentul de față se execută lucrări pe ambele tronsoane. Referindu-ne la primul tronson, în lungime de 575 m, lucrările de modernizare au ajuns la Nr. 35 a str. Aurel Vlaicu. Strada a fost pavată cu pavele de beton, au fost montate trotuare de lățimi variabilă, încadrate cu borduri prefabricate din beton vibropresat, care să asigure accesul pietonal, au fost construite două ziduri de sprijin. Pentru preluarea apelor pluviale au fost făcute rigole de suprafață și podețe de descărcare. Rigolele de acostament existente au fost și ele modernizate.
În ceea ce privește tronsonul II, în lungime de 1.265 m, lucrările au fost realizate în procent de 90%, drumul fiind pavat cu piatră, pe fundație de balast. Și în această zonă au construite ziduri de sprijin.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Intervenție dificilă a pompierilor, din cauza unor mașini parcate neregulamentar pe o stradă din Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au anunțat sâmbătă seară că mașinile de pompieri au ajuns foarte greu la un bloc din Alba Iulia, unde primiseră o alertă de incendiu. 

Motivul îl reprezintă mașinile parcate neregulamentar. 

”Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervina la un posibil incendiu de apartament pe str. Vasile Goldiș în municipiul Alba Iulia.

La ajungerea fortelor de intervenție la fața locului s-a constatat ca era vorba despre o tigaie uitată pe foc de proprietari, fără probleme deosebite.

Intervenția a fost în schimb îngreunată de accesul foarte dificil pe stradă din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Dorim sa atragem atenția prin intermediul dumneavoastră cetățenilor că din această cauza mașinile de stingere sau ambulanțele pot ajunge cu întârziere la solicitări” au transmis reprezentanții ISU Alba.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANSVSA a modificat prețurile la verificarea documentelor pentru animalele de companie și pentru cele destinate exportului

Publicat

ANSVSA a actualizat tarifele pentru siguranța animelelor. Noile prețuri se aplică pentru firmele care exportă animale în alte țări dar și pentru românii care solicită asistență în timpul călătoriei pentru animalele de companie.

Ordinul nr. 49/2021 privind modificarea Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Atfel, tarifele aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor au fost modificate potrivit legestart.ro

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014  se modifică în urma actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020.

Inflația a fost calculată pentru perioada ianuarie 2020-decembrie 2020 sau la data intrării în vigoare a tarifului-decembrie 2020 pentru tarifele intrate în vigoare în anul 2020.

Potrivit noilor modificări, verificarea documentelor sanitare veterinare însoțitoare și a îndeplinirii condițiilor sanitare veterinare de export al mărfurilor supuse controalelor sanitare veterinare de frontieră este acum 48 de lei.

Iar acordarea asistenței veterinare animalelor de companie, în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului este 70 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba. Care sunt condițiile pentru a deveni donator

Publicat

Echipa ”Donează sânge, fii erou!” organizează în perioada 19-23 aprilie 2021 o campanie de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

În Alba Iulia, campania va avea loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, B-dul Revoluției 1989 nr. 23 (în incinta Spitalului Județean de Urgențe Alba), de luni până vineri în intervalul orar 07:30-12:00.

Pentru a lua legătura cu Centrul de transfuzie, cei care doresc să doneze pot suna la numărul: 0258.834.050.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge

• vârsta: 18-60 ani;
• greutatea: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
• pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
• să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
• să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
• să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3
luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
• să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele
alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
• să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
• să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
• să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Fiecare donator va obține bonuri de masă în valoare totală de 65 lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate și o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport în comun pe timp de o lună.

”De asemenea, echipa noastră vă va întâmpina cu multe bunătăți și premii, iar pentru a vă bucura de întreaga experiență de donare, vă invităm să instalați aplicația BlooDoChallenge (disponibilă pe App Store și pe Google Play) pentru a beneficia de multe oferte speciale de la partenerii noștri. Împreună suntem eroi!” au transmis organizatorii campaniei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de Paști și de 1 Mai 2021. ANM a anunțat PROGNOZA METEO pentru următoarele patru săptămâni

Publicat

Vremea de Paști și 1 Mai 2021: Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturile se vor menţine normale perioadei, cu excepția săptămânii 26 aprilie – 3 mai, săptămâna care cuprinde Paștele și 1 Mai, când, potrivit estimărilor ANM, va fi mai frig.

Vremea se încălzește și va fi apropiată de normalul lunii aprilie, cu excepția ultimelor zile ale lunii și a primelor zile din mai, când va fi mai frig, potrivit estimărilor meteo pe următoarele 4 săptămâni.

Este vorba despre săptămâna cu minivacanța de Paște și 1 Mai. Va ploua mult mai mult decât media multianuală în unele zone ale țării.

Vremea în săptămâna 12 – 19 aprilie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Vremea în săptămâna 19 – 26 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 26 aprilie – 3 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 3 – 10 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate