Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal în interiorul PNL: Orban, comparat cu Dragnea și Ceaușescu. Atacuri dure din partea lui Roman, Bogdan și Sighiartău

Publicat

Tensiunea și nervozitatea cresc în PNL, din cauza luptei pentru funcția de președinte al partidului.

Robert Sighiartău, secretar general PNL, și deputatul Florin Roman l-au criticat pe Ludovic Orban în ședința Biroului Executiv (BEX) al partidului de luni dimineață, în termeni duri. 

Orban a încercat să minimalizeze situația în care s-a regăsit luni dimineață.

Scandal în ședința BEX

Sunt Florin Roman și sunt o lichea, conform lui Antonel Tănase”, și-a început Roman discursul din BEX, făcând referire la criticile aduse de aliatul lui Ludovic Orban.

Roman a mai spus că așteaptă scuze publice și a vorbit despre ”o campanie neasumată împotriva lui Cîţu” din partea taberei lui Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că, atunci când era premier, ”nu știu ce făceați la guvern, probabil bârfe, șușanele, când noi ne luptam în parlament”.

Robert Sighiartău a spus, la rândul său, că ”am ales să nu mai fiu în echipa dvs. când ati pus interesele dvs deasupra intereselor partidului.

Ați cedat cele trei ministere de dezvoltare competitorilor de la USR ca să obțineți funcția de președinte al Camerei Deputaților și ați vulnerabilizat poziția PNL”.

Declarații dure în ultimele zile

Declarațiile dure anti-Orban din ultimele zile vin chiar de la foștii susținători ai acestuia, considerați a fi apropiați de Klaus Iohannis.

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Orban a fost europarlamenarul Rareș Bogdan:

„Eu am fost în două campanii grele cu niște oameni care păreau că îngenunchează România și nu m-am temut și am reacționat imediat.

Cu dl Victor Ponta și cu dl Liviu Dragnea am dus lupte grele. Pentru mine, dacă Ludovic… trebuia să se gândească, că mă cunoaște.

Chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm ca de obicei, eu în războaie mă simt perfect. Cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război și trebuie să construim.

Mai bine mă lași să-mi cultiv grânele, să aduc investiții și să facem lucruri grozave pentru țara asta decât să mă bagi în război, pentru că pierde războiul. L-a pierdut și Dragnea, l-a pierdut și Victor Ponta”, a spus Rareș Bogdan.

Poziționare pro-Cîțu

El spune că Florin Cîțu „poate să ducă partidul înainte”.

„Eu consider că partidul trebuie să rămână unit. Fiecare om va avea un rol important în cadrul partidului.

Din punctul meu de vedere, cel care poate să ducă PNL spre câștigarea anului electoral 2024 și spre o reformare din temelia sa, păstrând toți oamenii foarte valoroși, cu multă experiență, este Florin Cîțu”, a mai spus Bogdan.

De cealaltă parte, Ludovic Orban susţine că nu are „nici un secret” şi nimeni nu are despre el informaţii care ar putea să-i facă rău în cariera politică.

Declarația vine în contextul în care, spune Rareș Bogdan, dacă va începe să vorbească, pe Orban „îl va durea stomacul rău de tot”.

Comparat cu Dragnea

Și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, l-a atacat pe Ludovic Orban.

”Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos.

Am ales sa NU fiu în echipa atunci când dumneavoastră ați ales să trădați partidul. Atunci când interesul Dvs a fost mai presus de interesul PNL.

Atunci când ați cedat 3 ministere de dezvoltare pentru a va asigura șefia Camerei Deputaților, care revenea USR. PNL trebuie să știe.

Dumneavoastră personal ați cedat cele 3 ministere într-o discuție tet a tet cu președinții partidelor din coalițe pentru a ajunge președinte la Camera.

Domnule Orban – ați ajuns să mă amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.

Domnule Orban – mai rămâne să amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea sau sa faceți ce a făcut Tariceanu (aluzie la rupere ). Cei doi au ieșit din viața publică rușinos.

Domnule Orban, înțeleg ca e un moment greu, dar vă rog să ieșiți din politică cu fruntea sus.

Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern” a spus Sighiartău.

Sursă Foto: Facebook Rareș Bogdan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 14.06.2021 at 13:21

    ”Eu consider că partidul trebuie să rămână unit”. Pai ma Bogdane, cum sa ramana unit cand voi trageti tare sa-l dezbinati si in final sa-l scoateti sef pe Catu. Cei care-l papuseaza pe Catu (de la scolarizare si pana in prezent) cu ajutorul”dezinteresat” al vostru fac ceea ce i-au facut si lui Dragnea. Scenariu cunoscut si care si da roade. Deci Orbane, pa !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax