Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Scandal în stradă la Blaj, din cauza unor adolescenţi gălăgioşi „certaţi” de un proprietar. Jandarmii i-au sancţionat

Publicat

Distracţia unor adolescenţi care s-au manifestat mai gălăgios decât a putut suporta proprietarul unui imobil din Blaj în dreptul căruia s-au oprit tinerii s-a transformat în scandal în stradă. Jandarmii au fost chemaţi să intervină, iar conflictul a fost rezolvat cu avertismente scrise.

Luni, 23 iulie a.c., la ora 22.43, în urma unuia apel la 112 un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă pe strada Livezii din municipiul Blaj şi a aplanat un conflict spontan. Din verificările efectuate la faţa locului a reieşit faptul că, în jurul orei 22.30, mai mulţi adolescenţi s-au oprit în dreptul unei case, iar locatarul imobilului, deranjat de larma făcută de aceştia, le-a solicitat să părăsească zona. Deoarece nu a fost ascultat, în loc să semnaleze incidentul la 112, bărbatul a proferat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă la adresa tinerilor, iar aceştia i-au răspuns în acelaşi mod. Existând premisele escaladării violenţei, s-a solicitat ajutor la 112, iar intervenţia oportună a unui echipaj de jandarmerie a pus capăt incidentului şi a dus la restabilirea liniştii publice. Vinovaţii au fost identificaţi ca fiind B. Denisa, de 19 ani şi I.G., de 54, de ani, ambii domiciliaţi în municipiul Blaj. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de situaţii, jandarmii reamintesc că tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Tot contravenţie reprezintă şi săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenta împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice. Amenda pentru astfel de comportament este cuprinsă între  200 lei şi 1.000 lei, cu precizarea că dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, ajungând chiar la 3000 de lei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax