Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal internațional: Volkswagen a folosit maimuțe pentru a testa efectul noxelor emise de noile lor motoare

Publicat

Volkswagen este în centrul unui nou imens scandal. Producătorul de mașini trebuie să facă față unor acuzații legate de o serie de teste pe maimuțe, făcute în 2014. Cercetătorii angajați de companie ar fi utilizat zece animale pentru a măsura efectele noxelor inhalate de acestera, de la motoarele poluante aflate în teste.

Volkswagen recunoaște, într-un comunicat oficial, că studiul, efectuat de un grup de cercetare înfiinţat de VW, dar și de Daimler, BMW şi Robert Bosch, a fost o greşeală. „Ne cerem scuze pentru acest gest greşit şi pentru lipsa de judecată a persoanelor implicate. Suntem convinşi că metodele ştiinţifice alese atunci au fost greşite. Ar fi fost mai bine ca acest studiu să nu fi avut loc”, se arată într-un comunicat al VW.

Pe de altă parte, Daimler a anunţat că va începe o investigaţie proprie în acest caz, în timp ce BMW s-a distanţat de studiul respectiv, afirmând că nu a participat la designul şi metodele acestuia. Bosch a precizat că s-a retras din grupul respectiv în 2013.

Testele au fost efectuate de Lovelace Respiratory Research Institute, cu sediul în Albuquerque, New Mexico. Proiectul nu a fost „completat sau publicat” înainte de dizolvarea grupului de cercetare, în iunie 2017.

New York Times a raportat că maimuțele au fost arătate în timpul testelor. Hans Dieter Pötsch, președintele consiliului de supraveghere al Volkswagen, a declarat că va fi în măsură să se asigure că această chestiune este investigată în detaliu.

Sursă: CNN, nytimes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Crood

    luni, 29.01.2018 at 20:53

    Trebuiau sa le faca pe romani! Nimeni nu comenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax