Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal într-o parohie din Alba, stins în instanță: Preot către paraclisier: ”Vezi-ţi de treaba ta, gunoiule!”

Publicat

Scandalul dintre un preot din Alba și paracliserul bisericii la care acesta slujește a fost stins în instanță. Este vorba despre un dosar de amenințare și distrugere, care a primit o rezolvare în data de 20 februarie 2024, la Judecătoria Aiud. 

Inculpat a fost paraclisierul bisericii care supărat că a fost schimbat din funcție, s-a dus să îi ceară socoteală preotului.

Persoană vătămată a fost preotul bisericii care i-a spus paraclisierului ”Vezi-ţi de treaba ta, gunoiule!”,potrivit motivării instanței.

Scandalul dintre cei doi a avut loc în data de 5 martie 2023.

Mai exact, potrivit motivării instanței, inculpatul l-a sunat pe preot pentru a-l întreba de ce l-a schimbat din funcție. Atunci răspunsul preotului l-a înfuriat și a luat decizia de a merge la casa parohială.

Ce au reținut procurorii în dosar

Bărbatul era aflat sub influența băuturilor alcoolice. Ceea ce s-a întâmplat în fața casei parohiale este detaliat în motivarea instanței.

La data de 5 martie 2023, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unei stări de nervozitate generate de înlocuirea sa din funcţia de paracliser al bisericii, suspectul a contactat-o telefonic pe persoana vătămată, preot paroh la Parohia Meşcreac din comuna Rădești, căruia i-a cerut socoteală pentru aceea că l-a schimbat din funcţia de paracliser, persoana vătămată răspunzându-i: Vezi-ţi de treaba ta, gunoiule!, şi i-a închis telefonul, cuvinte care i-au amplificat suspectului starea de nervozitate.

Astfel, acesta s-a deplasat la casa parohială a aruncat cu o piatră în zidul imobilului, distrugând pe o porţiune mică tencuiala şi a proferat ameninţări la adresa persoanelor vătămate spunându-i acesteia din urmă să intre în casă, că o să-i omoare pe toţi.

După ce dosarul a ajuns pe masa anchetatorilor aceștia au cercetat cazul, dar între timp au hotărât să renunțe la urmărirea penală.

Magistrații au considerat că paguba este una mică (500 de lei) și că gestul inculpatului nu justifică angrenarea resurselor umane, financiare, materiale, de timp etc. pe care le presupune un proces penal.

Procurorii au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală. În data de 20 februarie 2024, judecătorii din Aiud au admis cererea.

Drept urmare, dosarul a fost închis. Motivarea instanței a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    joi, 29.02.2024 at 19:20

    dracu intra si-n biserici, cat ati facut la botez?
    astia si doctorii…cei mai cinstiti

  2. Codru

    luni, 04.03.2024 at 11:22

    Coenelia e bine să lasi pppii in pace… citeste ceau patit niste honvezi care au omorat pe preotul Munteanu din Huedin. S-au curatat la moment. Preotii au salarii mici si jumatate completează cu botezul. Daca sunt toti ca tine si ca satele sarace din Romania iti dai seama cat aduna. Mai nou toate sectele beneficiaza de bani de la bugetul statului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax