Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal într-un local din Şibot. Un bărbat a fost rănit cu un pistol cu bile. Agresorul a ajuns după gratii

Publicat

Liniştea unui local din Şibot a fost tulburată, sâmbătă dimineaţă, după ce, în urma unui conflict spontan, o persoană a tras cu un pistol cu bile, rănind uşor o altă persoană. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre doi tineri din Cugir care s-au luat la ceartă cu un şofer de TIR care se afla în local. În urma conflictului, unul dintre tineri a scos un pistol cu bile pe care îl deţinea legal şi a tras asupra bărbatului. Acesta a fost rănit, aparent uşor şi transportat la spital. Cei doi tineri au fost escortaţi de oamenii legii la secţia de poliţie din Cugir pentru a fi audiaţi.

Tânărul care ar fi tras cu pistolul are 32 de ani, iar, potrivit oamenilor legii, ar fi încercat să scape de răspundere. Acesta a lansat trei focuri, cu ultimul reuşind să îl rănească pe bărbat, în zona toracică. Tânărul s-a ascuns imediat după ce a observat că l-a rănit pe şofer, dar poliţiştii au reuşit să îl identifice.

Conflictul a avut loc în jurul orei 4.00 dimineaţa. Tânărul care a tras cu pistolul cu bile de cauciuc este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi folosirea unei arme neletale. Şoferul de TIR rănit a ajuns la Spitalul Judeţean Alba cu bila în torace, dar medicii au apreciat că viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Bărbatul a fost de asemenea audiat la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia.

Agresorul este Călin Mârza şi deţine permis de port-armă din 2009. Acesta a primit ordonanţă de reţinere pe 24 de ore din partea poliţiştilor. Şoferul TIR-ului este domiciliat în Curtea de Argeş.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba: „Un bărbat de 32 de ani din Cugir cercetat în stare de arest pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală.
În dimineaţa zilei de 14.01.2012, ora 4,20, prin apelul de urgenţă 112 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat cu privire la faptul că în incinta unui local public situat pe DN7 o persoană a utilizat un pistol, rănind un consumator din local în zona umărului.
În scurt timp, o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia şi Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos s-au deplasat la locul producerii evenimentului, care din primele cercetări efectuate a constatat faptul că, pe fondul consumului de alcool, între victimă, un bărbat de 27 de ani din Curtea de Argeş şi suspectul Călin M. de 32 de ani din Cugir, judeţul Alba a avut loc un conflict spontan generat de faptul că fiecare dintre cei doi doreau să fie serviţi cu prioritate de barman.
După schimbul de replici, suspectul a folosit un pistol cu bilă de cauciuc, armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi a tras de 3 ori înspre victimă, aceasta fiind lovită în zona toracelui de una dintre bilele de cauciuc.
Întrucât suspectul a părăsit locul evenimentului, poliţiştii au luat măsurile necesare pentru identificarea şi prinderea acestuia, activităţi desfăşurate în cooperare cu Poliţia oraşului Cugir, reuşindu-se prinderea acestuia în jurul rei 10.00.
Poliţiştii au dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de Reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept, fapte prev. şi ped. de art.321 din C.pen. şi art. 135 din Legea nr.295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor şi depunerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a IPJ Alba.
La Spitalul Judeţean Alba, în urma examinării medicale victima a fost diagnosticată cu „plagă împuşcată hemitorace stâng, anterioar, nepenetrantă”, leziuni care nu i-au pus viaţa în primejdie şi care nu au necesitat internarea în spital.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit că suspectul este deţinător legal de pistol cu bilă de cauciuc, armă neletală din categoria celor supuse autorizării, din 17.08.2009.
Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, în momentul agresiunii, atât victima cât şi suspectul erau însoţiţi de alte persoane, acestea fiind identificate şi audiate în cauză.
În cauză nu a fost vorba despre reglări de conturi între grupări infracţionale, ci doar un eveniment spontan produs între cele două persoane pe fondul consumului de alcool.
În cursul acestei zile suspectul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii şi linistii publice şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept, fapte prev. şi ped. de art.321 din C.pen. şi art. 135 din Legea nr.295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor.”

UPDATE: Autorul scandalului din Şibot a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Judecătoria Alba Iulia, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax