Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal între două familii la Dăroaia, comuna Roşia Montană. Trei persoane sancţionate de jandarmi

Publicat

masini jandarmi Două femei şi un bărbat din satul Dăroaia, comuna Roşia Montană au fost sancţionaţi, marţi, de jandarmi, după ce au tulburat liniştea publică. Scandalul a pornit de la amplasarea unui gard între gospodării.

Incidentul a fost semnalat marţi, în jurul orei 21.00 şi a fost determinat de faptul că două femei nu s-au înţeles amiabil cu privire la amplasarea unui gard. Fiecare dorea ca acesta să fie dispus astfel încât să obţină o extindere a propriei gospodării, iar, când au epuizat argumentele logice au trecut la injurii, ameninţări şi blesteme. Concubinul uneia dintre femei s-a implicat activ în scandal şi, stimulat probabil de alcoolul consumat, a determinat amplificarea violenţelor verbale. Totul s-a petrecut sub privirile celorlalţi vecini până când unul dintre aceştia, speriat de faptul că scandalul evolua spre violenţă fizică, a apelat la ajutorul forţelor de ordine.

A intervenit de urgenţă un echipaj de poliţie şi unul de jandarmerie şi împreună au acţionat pentru aplanarea conflictului şi pentru dispersarea “spectatorilor” care deja începuseră să se împartă în două grupuri de susţinere a celor care se certau.

Dacă la sosirea forţelor de ordine femeile au încetat manifestările de violenţă verbală, nu acelaşi comportament l-a avut şi bărbatul în vârstă de 36 de ani implicat în conflict, acesta continuând să înjure şi să ameninţe cu acte de violenţă. Drept urmare, şi amenda contravenţională cu care a fost sancţionat a fost pe măsură, în valoare de 600 lei. De asemenea, cele două femei, în vârstă de 35, respectiv 37 de ani, au fost sancţionate cu câte o amendă în valoare de 200 lei.

Totodată, li s-a adus la cunoştinţă că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile luate împotriva lor pot fi mult mai drastice, chiar de natură penală. În acest sens li s-a amintit că, potrivit prevederilor Codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care tulbură ordinea şi liniştea publică prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax