Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal la Luncile Prigoanei. Patru bărbaţi au fost sancţionaţi de jandarmi pentru că se înjurau şi se îmbrânceau în faţa unui canton forestier

Publicat

Jandarmii montani de la postul Şugag au aplanat, la sfârşitul săpătmânii, un scandal izbucnit în faţa unui canton forestier din zona Luncile Prigoanei. Scandalagiii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.

Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, vineri, în jurul orei 21.00. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la locul indicat şi a constatat că, pe fondul consumului de alcool, patru bărbaţi se înjurau şi se îmbrânceau reciproc.

Jandarmii au intervenit prompt, pentru a stoparea violenţelor şi au început verificările pentru a afla împrejurările în care acestea au apărut. După ce au consumat în exces băuturi alcoolice, între cei patru a izbucnit un conflict spontan, însă niciunul dintre aceştia nu a fost în măsură să-şi amintească motivul de la care a început cearta.

Principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind M. Nicolae (68 de ani), domiciliat în judeţul Vâlcea şi B. Constantin (26 de ani), din Iaşi. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 1.000 de lei. Alte două persoane au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, jandarmii recomandă cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. Provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax