Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Scandal marca AUR la dezbaterea moțiunii împotriva Guvernului Cîțu: ”Fără bețivi!” Principalele declarații ale liderilor

Publicat

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD e dezbătută şi votată azi de la ora 12 în plenul Parlamentului.

A fost scandal încă de la început. Parlamentarii AUR au bruiat continuu discursul premierului Florin Cîțu în Parlament, imediat după citirea moțiunii de cenzură.

Deputatul Dan Tănasă i-a strigat: ”Fără alcool în instituții publice! Fără bețivi!”, în timp ce George Simion făcea un live pe Facebook, în care arăta ostentativ că nu are mască.

După ce premierul Cîțu a spus despre AUR că este un partid extremist, neofascist și antisemit, parlamentarii AUR au strigat din sală: ”Băăă, Iohannis și Forumul German sunt naziști!”

La rândul lor, liberalii au adus în sala de plen a Parlamentului un banner uriaș pe care era scris AUR+USR=PSD.

Declarații Florin Cîțu

”Astăzi a murit moralitatea. Dragi români, ați fost trădați. USR votează alături de PSD, se poate să fie mai josnici de atât liderii USR? S-au aliat cu socialiștii și neofasciștii.

Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Adevărata lor față e cea de azi, și am văzut-o încă din 2016. Tovarășul cu spirală și Vasile Dâncu, ce imagine!

Dragi români, ați votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliție, dar votează pentru căderea guvernului, alături de PSD.

Responsabilitatea pentru tot ce urmează e a USR: dobânzi, pandemie, curs. La PSD e de înțeles, Dar USR votează o moțiune de cenzură care spune despre proprii miniștri că sunt incompetenți.

Drulă, cum era aia cu zombie politic? Azi votezi o moțiune care spune că ești incompetent.

Trebuia să fi demis miniștrii USR mult mai devreme și poate azi aveam câțiva km de autostradă, poate nu eram în situația asta cu pandemia. Am tolerat o echipă de incompetenți mai mult decât era cazul. Nu voi mai permite așa ceva.

USR șia bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani, au avut tot ce au dorit, dar nu au pregătit valul 4. Este un atentat la sănătatea românilor, un gest criminal

I-am văzut pe USR-iști în piață lângă AUR. Ați sabotat șansa dreptei de a avea o guvernare stabilă, ați mers alături de antisemiți și neonaziști
Politica din România nu e despre cum să-l dați jos pe Florin Cîțu, ci despre români. Românii nu vor uita că ați plecat de la guvernare în plină criză. Azi avem 15.000 de cazuri de Covid

Românii trebuie să știe în continuare ce fel de politicieni sunteți. Și nu mă voi opri din această sarcină

(…)

Este o moțiune a frustrării și absursului. Kafka ar fi mândru de voi. Îi văd pe colegii din PSD că se uită în telefoane, căutați detalii despre Kafka, nu-i așa?

Dragi români, cum ar fi o guvernare cu extremiștii al căror unic scop e prăbușirea României?
PNL e un partid responsabil, credeți că nu ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă grea? Dar nu dezertăm, nu suntem lași. Dacă guvernul va pica în Parlament, vom face altul tot în jurul valorilor liberale.

Declarații Marcel Ciolacu (PSD)

”Domnule Cîțu, cred că aveți o amnezie. Faptul că eu vorbesc primul înseamnă că PSD a luat  cele mai multe voturi la alegeri
Azi facem dreptate: guvernul Cîțu pleacă acasă. Nici nu ați început să guvernați, 9 luni v-ați bătut ca chiorii pentur șefia PNL. Acum ați ajuns șef peste un hoit politic.

PNL începe să miroasă a PNȚCD.

Nu v-am auzit domnule Orban, la Congresul PNL, să-i spuneți domnului Iohannis să poarte mască.

Românii mor carbonizați în spitale. În ”guvernul meu” românii au ajuns să moară nevinovați din cauza incompetenței voastre. Nu o dată, nud e două ori de 12 ori.

Românilor le e frică să mai meargă la spital. Statul a eșuat.

Tu! Tu, Florin Cîțu, ai eșuat big time! Nu sunteți fantastic, nu sunteți wow, sunteți doar rupt de problemele oamenlor. Ați ajuns cel mai detestat om din România. Acasă!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax