Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locotenent colonel de jandarmi, condamnat pentru ultraj: Scandal monstru, după ce a fost oprit de polițiștii rutieri din Teiuș

Publicat

Un jandarm din Cluj, locotenent colonel, a fost recent condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un polțist rutier din Alba, și mai mult de atât s-a urcat pe capota mașinii de poliție și a dat cu picioarele în parbriz. 

Faptele s-au petrecut pe strada Clujului din Teiuș, în data de 15 august 2021, iar motivul pentru care a început scandalul este acela că jandarmul din Cluj a depășit pe linia continuă, iar apoi a fost oprit de polițistul rutier de la IPJ Alba pentru a fi sancționat. 

În acel moment jandarmul din Cluj a început un adevărat scandal, cu amenințări la adresa polițistului, iar totul s-a terminat cu o urmărire pe străzi și încătușarea jandarmului. 

În data de 21 decembrie 2022, jandarmul a fost condamnat de magistrații Tribunalului Militar Cluj-Napoca, iar motivarea a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Motivarea descrie pas cu pas scandalul făcut de jandarm.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței

Potrivit motivării instanței, ”la data de 15.08.2021, orele 06,55, pe str. Clujului de pe raza orașului Teiuș, echipajul mixt format din (n.r. polițist rutier al IPJ Alba și un polițist local din Teiuș), aflându-se în activitatea de supraveghere si control a traficului rutier pe raza  orașului Teiuș, au procedat la oprirea pentru control a autoturismului marca VW Passat, condus de (n.r. jandarm) deoarece acesta a efectuat în mod neregulamentar manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului ’’Depășirea interzisă”, încălcând și marcajul longitudinal simplu continuu care separă sensurile de mers pe porțiunea respectivă de drum, în momentul în care i s-a adus la cunoștință de către polițist faptul că urmează a se lua o măsură contravențională împotriva sa, și anume amenda, însoțită de sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile, numitul a început a se manifesta agresiv la nivel verbal, adresându-i agentului de poliție cuvinte și expresii jignitoare (de tipul „Tâmpitule”, „Nenorocitule!”, „Porcule”, „Ticălosule”, ’„Măgarul draculului”), precum și amenințări („Dumneata înțelegi că eu te caut și, unde te găsesc, te termin”, „Dumneata crezi că scăpi așa?”, „Hai să ne batem!”, „Îl caut eu pe nenorocitul ăsta!”), toate acestea inducându-i o stare de teamă polițistului.

Ulterior, numitul a procedat la lovirea cu picioarele a portierei laterale și a capotei autospecialei de Poliție marca VW Polo, proprietatea IPJ Alba, iar ulterior s-a urcat pe capota autospecialei și a lovit cu pumnul parbrizul acesteia.

După acestea, numitul s-a urcat în autoturismul personal, plecând de la fața locului, fiind urmărit de polițiști, inclusiv de către doi polițiști solicitați de persoana vătămată a acorda sprijin, din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Alba, circa 1 km pe raza orașului Teiuș acesta fiind oprit la intersecția cu str. Blajului” se arată în documentul citat.

Jandarmul a vrut să fie ”iertat” de coleg

Tot în motivarea instanței se arată că în momentul în care jandarmul a fost oprit de polițiști acesta i-a spus celui de la rutieră că este jandarm în Cluj și că sunt colegi și să îl ierte pentru depășirea interzisă.

Polițistul i-a spus că nu se poate și că îl va sancționa contravențional dar și cu reținerea permisului de conducere.

Atunci a început scandalul.

Polițistul i-a spus că ”are obligația legală de a rămâne în mașină cât timp se află staționat, acesta a venit la mașina de Poliție în care se afla și întocmea procesul-verbal, s-a aplecat peste el și l-a bruscat, cu intenția de a îi lua actul de identitate, în timp ce îl înjura și amenința.

Persoana vătămată arată că, pentru a termina procesul-verbal, a procedat la blocarea ușilor mașinii, în timp ce colegul său a coborât, în încercarea de a îl calma pe inculpatul .

Din acel moment, comportamentul acestuia a devenit și mai violent, el s-a urcat pur și simplu pe capota mașinii de Poliție, totodată a lovit-o în mod repetat cu pumnii și picioarele, în parbriz, capotă și ușă, producându-i persoanei vătămate o stare de temere.

Dat fiind că erau depășiți de situație, persoana vătămată a transmis prin stație solicitarea de a fi sprijinit, la fața locului sosind doi polițiști din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Alba. Aceștia, împreună cu polițistul local, au încercat a îl liniști pe inculpatul și, după un timp, interval în care acesta a continuat să înjure și amenințe persoana vătămată, acesta s-a liniștit brusc, s-a urcat în mașina proprie și a plecat.

Cele două echipaje au pornit în urmărirea sa, a fost oprit după circa un km pe raza Teiuș  a fost încătușat și dus la Poliție, ulterior la U.P.U. Alba lulia pentru recoltarea de probe biologice de sânge”, se mai arată în motivarea instanței.

Rezultatul la probe de sânge a fost negativ.

Pedeapsa primită de jandarm de la judecătorii militari

„Din istoricul sancţiunilor la regimul rutier rezultă de asemenea că inculpatul a fost sancţionat în ultimii 5 ani de 4 ori, fie pentru abateri ce au constat în depăşiri neregulamentare, fie pentru abateri ce au constat în depăşirea limitei de viteză”, au precizat judecătorii în motivare.

Pentru fapta de distrugere magistrații militari au dat o clasare deoarece fapta nu se încadra în limitele legii.

Pentru ultraj, jandarmul din Cluj a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare și obligarea la 5.000 de lei cu titlul de daune morale.

Decizia Tribunalului Militar Cluj Napoca nu a fost definitivă, iar pe portalul instanțelor de judecată figurează faptul că jandarmul a făcut deja un apel, fiind înregistrat în data de 3 ianuarie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Misha

    miercuri, 04.01.2023 at 10:32

    Oare ce pensie va primi .De fapta nu sunt pensii sunt multumire ale sistemului .Daca in situatia asta da , cand era tanar dupa ce venea de la munca oare ce discuta cu familia .Exista colonei din Timisoara care in decembrie 89 au tras ,au ajuns la Bacau , iar apoi au ajuns numele unei organizatii intr-un oras de langa Dunarea .

  2. Marinarul

    miercuri, 04.01.2023 at 10:42

    Cind unora uniforma li se urca la cap, li se cuvine una noua, în dungi, dar nu de marinar !

  3. Mircea

    miercuri, 04.01.2023 at 11:48

    Cunosc, adevarati „interlopi”, batausi prin discoteci, racolau fete, se credeau mari tartori, acum sunt jandarmi falosi, rusine acestei institutii ca angajeaza asemenea specimene!

  4. pilu

    miercuri, 04.01.2023 at 11:58

    Un ţărănoi imbuibat de funcţie ! Ăştia ar trebui ejectaţi din jandarmerie şi făcuţi şomeri în secunda doi. Dar…. legile sunt făcute cu dus şi întors, aşa că mai vedem. Ţara lui Papură.

  5. lulu

    miercuri, 04.01.2023 at 14:57

    Voi, postacilor, nu ați auzit de dezinformare și răzbunare.

    Intrebare: Oare de ce articolul a apărul la o zi după ce s-a făcut cererea de apel?
    Răspuns: Articolul a apărut pentru dezinformare și pentru ca polițiștii să se răzbune pentru faptul că jandarmul a făcut apel.

    Sentința nu este definitivă și a fost dată pe data de 21.12.2022. Articolul a apărul pe data de 04.01.2023. Articolul ar fi trebuit să apară mult mai devreme. RUȘINE PENTRU PRESA! PRESA ESTE MANIPULATĂ!
    Dacă citiți cu atenție articolul veți constata că sunt elemente mincinoase în articol care se contrazic unele pe altele. Încă o data: RUȘINE PENTRU PRESĂ!

  6. Gheo

    miercuri, 04.01.2023 at 15:21

    Lucian, te simți puțin cu musca pe căciulă, așa e? Alții sunt băgați în pușcărie de voi jandarmii pentru mult mai puțin. Păcat că nu e pusă și filmarea cu tine, de pe bodycam. Măcar așa știam și noi o treabă 😉

  7. LULU

    miercuri, 04.01.2023 at 15:33

    Dacă vrei să ști o treabă așteaptă sentința finală. Să nu spunem HOP PÂNĂ NU SĂRIM GARDUL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax