Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul „ajutorului de minimis” a ajuns și în Alba: Senatorul Pereș spune că firma liberalului Albani a câștigat pe criterii politice

Publicat


Acordarea ajutoarelor de minimis pentru firme a stârnit valuri de discuții și în Alba Iulia. Dacă, imediat după afișarea rezultatelor concursului, „gurile rele” vorbeau că firmele declarate câștigătoare au fost selectate pe criterii politice, subiectul a fost deschis și în conferință de presă, de către senatorul PDL Alexandru Pereș. Acesta și-a argumentat ipoteza prin faptul că printre cei 644 de câștigători se găsește și o firmă a liberalului Simone Albani, care a câștigat datorită „culorii politice a antreprenorului”.

Este vorba despre SC Albani Furniture SRL, ce produce tapițerie. Firma a fost deschisă în 2008, apoi activitatea a fost suspendată din mai până în noiembrie 2009 și apoi a fost „cu o creștere de 30-40% în fiecare an”, potrivit lui Simone Albani. În urma concursului pentru ajutorul de minimis, firma s-a clasat pe locul 365 din 644 și a primit un ajutor de stat în valoare de 833.019 lei.

Pereș: „Explicația poate fi găsită numai în culoarea politică a antreprenorului!”

În conferința de presă, senatorul Alexandru Pereș a vorbit despre „scamatoria informatică ce deconspiră corupția din USL”, dând ca exemplu firma deținută de Simone Albani.

„Primul argument că suma de 500.000 lei a fost destinată clientelei politice este însăși modalitatea inedită de acces: online. Cozile de la ghișee au fost mutate pe internet unde, după cum s-a văzut, sunt mai ușor de manipulat. Al doilea argument o reprezintă însăși criteriul de selecție preferat de Ministerul de Finanțe, care exclude performanța economică. În lista celor 644 de câștigători dubioși ai proiectului se găsește pe poziția 365 SC Albani Furniture SRL din Galda de Jos, a consilierului liberal Simone Albani. Cine are curiozitatea să caute pe internet datele firmei, va avea surpriza să constate că firma a fost înființată în 2008 și un an mai târziu, la 6 mai 2009, activitatea ei a fost suspendată. Explicația că o firmă cu activitate suspendată primește un ajutor de stat în sumă de 833.019 lei, în timp ce firme performante, capabile să își extindă producția sunt fentate de stat, poate fi găsită numai în culoarea politică a antreprenorului”, a declarat senatorul Pereș.

Albani: „Nu are nicio legătură cu politica. Eu am câștigat un minimis și în 2009, când la putere era PDL!”

„Eu am depus două proiecte, din care doar unul a fost declarat câștigător. Faptul că o firmă de a mea a câștigat nu are absolut nicio legătură cu politica. Am lucrat cu o firmă de consultanță din Alba Iulia, iar înregistrarea pe site am făcut-o noi, eu împreună cu angajații. Este absurd să se creadă că proiectul meu a fost declarat câștigător pe criterii politice. Eu nu fac așa ceva. Cât despre anularea concursului, nu mi se pare normal. Dacă se spune că au fost 400 de IP-uri speciale, să se facă verificări, să se ia măsuri, nu să se anuleze concursul”, a spus Albani.

La declarațiile senatorului despre faptul că ajutorul de minimis a fost câștigat de Albani pentru o firmă suspendată, liberalul a spus că îl va acționa în judecată, pentru că îi afectează imaginea cu declarații false.

Albani: „Declarațiile false ale domnului Pereș îmi afectează imaginea. Îl voi da în judecată!”

„Firma mea a fost suspendată 6 luni, în 2009, după care i-am dat drumul și am o producție tot mai mare în fiecare an, firma înregistrează o creștere de 30-40% anual. Domnul Pereș să își țină poveștile pentru el. Să vină cu dovezi clare. Probabil ei așa au fost obișnuiți, pe vremea lor, să se facă favoruri la unii și la alții. Eu nu am colaborat cu statul în domeniul afacerilor și nici nu vreau. Prin declarațiile false pe care le face, domnul Pereș îmi afectează imaginea. Îi transmit că îl voi da în judecată!”, a precizat Albani.

Firma „Albani Furniture” a mai câștigat un ajutor de minimis de aproximativ 200.000 de euro, în 2009, în timpul guvernării PDL, însă, în urma unor obstacole birocratice, banii nu au mai ajuns în firmă. „După ce am câștigat ajutorul de minimis în 2009, firma era nou deschisă, am primit un control de la Finanțe, nu știu din partea cui a venit, și am primit o amendă. Am acționat în judecată și am câștigat. Pentru a finaliza procedura, am avut nevoie de o adeverință prin care să dovedesc că nu am datorii la stat, care trebuia eliberată de Finanțe, dar nu mi-au mai eliberat-o, fiind vorba de un proces pe care l-am câștigat împotriva lor. Și așa a trebuit să renunț atunci la un proiect de 200.000 de euro”, spune Albani.

Proiectul a fost realizat de consultantul Claudiu Șușman din Alba Iulia

Consultantul care a realizat proiectul firmei SC Albani Furniture SRL este Claudiu Șușman din Alba Iulia. Acesta a fost consultantul a 38 de firme din județ, dintre care 8 au fost declarate câștigătoare. Printre acestea se găsesc SC Mecatronics SA, SC Art Instal SRL, SC Prenis SRL. Proiectele au fost introduse pe site-ul concursului de către angajații firmelor.

„De introducerea datelor s-au ocupat firmele. Unii au reușit, alții nu. Este o situație rea și pentru cei care au câștigat și pentru cei care nu au câștigat, pentru că nu se știe ce se va întâmpla”, a spus Claudiu Șușman.

Pe lista firmelor câștigătoare, din Alba se mai află și SC Florea Oil SRL. Dacă mai identificați alte firme din Alba, lăsați comentarii la acest articol.

Vedeți aici Lista firmelor – ajutor minimis

Citiți și:

Ministrul Finanțelor a anulat concursul pentru obținerea ajutorului de minimis. ”Primul venit, primul servit ” cu aplicația blocată


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Raul 89

  duminică, 01.09.2013 la 18:57

  V-as pune pe toti la zid sa va impusc

 2. michelangelo

  duminică, 01.09.2013 la 20:30

  chiar si tobimar a castigat, firma apropiata a pdl ca si florea

 3. Pipo

  luni, 02.09.2013 la 15:36

  Da firma fostului sef de la mediu cum a castigat intretinerea spatiilor verzi din Cetate ? Va acuzati unii pe altii de parca nu tot aceleasi metode le folositi cand sunteti la guvernare ! Pacalicilor. Stati in banca voastra pana va vine randul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba și a fost lovit la prima vedere grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la  intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: Personalul medical […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Urmarea protestului din fața Kronospan Sebeș: Amendă de 3.000 de lei și confiscarea lemnului în plus, găsit în camionul sigilat

Publicat

Autoritățile din județul Alba au reușit să măsoare, până la urmă, lemnul din mașina sigilată în urma protestului organizat în fața companiei Kronospan din Sebeș. Marți, mai mulți protestatari au pichetat sediile companiilor HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) și Kronospan. Reamintim că aceștia au protestat împotriva tăierilor ilegale de pădure din România. La un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate