Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul „ajutorului de minimis” a ajuns și în Alba: Senatorul Pereș spune că firma liberalului Albani a câștigat pe criterii politice


Publicat

Acordarea ajutoarelor de minimis pentru firme a stârnit valuri de discuții și în Alba Iulia. Dacă, imediat după afișarea rezultatelor concursului, „gurile rele” vorbeau că firmele declarate câștigătoare au fost selectate pe criterii politice, subiectul a fost deschis și în conferință de presă, de către senatorul PDL Alexandru Pereș. Acesta și-a argumentat ipoteza prin faptul că printre cei 644 de câștigători se găsește și o firmă a liberalului Simone Albani, care a câștigat datorită „culorii politice a antreprenorului”.

Este vorba despre SC Albani Furniture SRL, ce produce tapițerie. Firma a fost deschisă în 2008, apoi activitatea a fost suspendată din mai până în noiembrie 2009 și apoi a fost „cu o creștere de 30-40% în fiecare an”, potrivit lui Simone Albani. În urma concursului pentru ajutorul de minimis, firma s-a clasat pe locul 365 din 644 și a primit un ajutor de stat în valoare de 833.019 lei.

Pereș: „Explicația poate fi găsită numai în culoarea politică a antreprenorului!”

În conferința de presă, senatorul Alexandru Pereș a vorbit despre „scamatoria informatică ce deconspiră corupția din USL”, dând ca exemplu firma deținută de Simone Albani.

„Primul argument că suma de 500.000 lei a fost destinată clientelei politice este însăși modalitatea inedită de acces: online. Cozile de la ghișee au fost mutate pe internet unde, după cum s-a văzut, sunt mai ușor de manipulat. Al doilea argument o reprezintă însăși criteriul de selecție preferat de Ministerul de Finanțe, care exclude performanța economică. În lista celor 644 de câștigători dubioși ai proiectului se găsește pe poziția 365 SC Albani Furniture SRL din Galda de Jos, a consilierului liberal Simone Albani. Cine are curiozitatea să caute pe internet datele firmei, va avea surpriza să constate că firma a fost înființată în 2008 și un an mai târziu, la 6 mai 2009, activitatea ei a fost suspendată. Explicația că o firmă cu activitate suspendată primește un ajutor de stat în sumă de 833.019 lei, în timp ce firme performante, capabile să își extindă producția sunt fentate de stat, poate fi găsită numai în culoarea politică a antreprenorului”, a declarat senatorul Pereș.

Albani: „Nu are nicio legătură cu politica. Eu am câștigat un minimis și în 2009, când la putere era PDL!”

„Eu am depus două proiecte, din care doar unul a fost declarat câștigător. Faptul că o firmă de a mea a câștigat nu are absolut nicio legătură cu politica. Am lucrat cu o firmă de consultanță din Alba Iulia, iar înregistrarea pe site am făcut-o noi, eu împreună cu angajații. Este absurd să se creadă că proiectul meu a fost declarat câștigător pe criterii politice. Eu nu fac așa ceva. Cât despre anularea concursului, nu mi se pare normal. Dacă se spune că au fost 400 de IP-uri speciale, să se facă verificări, să se ia măsuri, nu să se anuleze concursul”, a spus Albani.

La declarațiile senatorului despre faptul că ajutorul de minimis a fost câștigat de Albani pentru o firmă suspendată, liberalul a spus că îl va acționa în judecată, pentru că îi afectează imaginea cu declarații false.

Albani: „Declarațiile false ale domnului Pereș îmi afectează imaginea. Îl voi da în judecată!”

„Firma mea a fost suspendată 6 luni, în 2009, după care i-am dat drumul și am o producție tot mai mare în fiecare an, firma înregistrează o creștere de 30-40% anual. Domnul Pereș să își țină poveștile pentru el. Să vină cu dovezi clare. Probabil ei așa au fost obișnuiți, pe vremea lor, să se facă favoruri la unii și la alții. Eu nu am colaborat cu statul în domeniul afacerilor și nici nu vreau. Prin declarațiile false pe care le face, domnul Pereș îmi afectează imaginea. Îi transmit că îl voi da în judecată!”, a precizat Albani.

Firma „Albani Furniture” a mai câștigat un ajutor de minimis de aproximativ 200.000 de euro, în 2009, în timpul guvernării PDL, însă, în urma unor obstacole birocratice, banii nu au mai ajuns în firmă. „După ce am câștigat ajutorul de minimis în 2009, firma era nou deschisă, am primit un control de la Finanțe, nu știu din partea cui a venit, și am primit o amendă. Am acționat în judecată și am câștigat. Pentru a finaliza procedura, am avut nevoie de o adeverință prin care să dovedesc că nu am datorii la stat, care trebuia eliberată de Finanțe, dar nu mi-au mai eliberat-o, fiind vorba de un proces pe care l-am câștigat împotriva lor. Și așa a trebuit să renunț atunci la un proiect de 200.000 de euro”, spune Albani.

Proiectul a fost realizat de consultantul Claudiu Șușman din Alba Iulia

Consultantul care a realizat proiectul firmei SC Albani Furniture SRL este Claudiu Șușman din Alba Iulia. Acesta a fost consultantul a 38 de firme din județ, dintre care 8 au fost declarate câștigătoare. Printre acestea se găsesc SC Mecatronics SA, SC Art Instal SRL, SC Prenis SRL. Proiectele au fost introduse pe site-ul concursului de către angajații firmelor.

„De introducerea datelor s-au ocupat firmele. Unii au reușit, alții nu. Este o situație rea și pentru cei care au câștigat și pentru cei care nu au câștigat, pentru că nu se știe ce se va întâmpla”, a spus Claudiu Șușman.

Pe lista firmelor câștigătoare, din Alba se mai află și SC Florea Oil SRL. Dacă mai identificați alte firme din Alba, lăsați comentarii la acest articol.

Vedeți aici Lista firmelor – ajutor minimis

Citiți și:

Ministrul Finanțelor a anulat concursul pentru obținerea ajutorului de minimis. ”Primul venit, primul servit ” cu aplicația blocatăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Raul 89

  duminică, 01.09.2013 at 18:57

  V-as pune pe toti la zid sa va impusc

 2. michelangelo

  duminică, 01.09.2013 at 20:30

  chiar si tobimar a castigat, firma apropiata a pdl ca si florea

 3. Pipo

  luni, 02.09.2013 at 15:36

  Da firma fostului sef de la mediu cum a castigat intretinerea spatiilor verzi din Cetate ? Va acuzati unii pe altii de parca nu tot aceleasi metode le folositi cand sunteti la guvernare ! Pacalicilor. Stati in banca voastra pana va vine randul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Facilități fiscale pentru antreprenorii aiudeni afectați de pandemie, aprobate în Consiliul Local

Publicat

Consiliul Local Aiud a aprobat în ședința de vineri facilități fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii – persoane fizice întreprinzători şi societăţi comerciale din municipiul Aiud afectate de pandemia de coronavirus.

Astfel, s-a aprobat:

– reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 50%, pentru clădirile nerezidenţiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosinţă printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă şi/sau alertă, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice;

– scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă şi/sau alertă ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

Potrivit reprezentanților Primăriei, toate detaliile și procedura de acordare a facilităților fiscale vor fi comunicate săptămâna viitoare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba continuă să verifice respectarea măsurilor anti-Covid. Peste 300 de persoane, amendate în ultimele 24 de ore

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate. Începând cu ora 06:00 au fost instituite filtre și la intrările/ieșirile localității Vințu de Jos.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 193 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 60 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 393 de mijloace de transport din care 46 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 8.022 persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 92 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 110 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 17.750 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 138 de forțe de ordine care au controlat 4.912 persoane și 138 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 115 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Cetățenii pot prezenta și o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doi judoka legitimați la CS Unirea Alba Iulia, convocați la Centrul Național de Pregătire a Juniorilor

Publicat

Doi judoka legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, Alexandru Sibișan și Alexia Laura Bogdan, au fost convocați la Centrul Național de Pregătire a Juniorilor, în vederea participării la programul de pregătire centralizată, conform calendarului Federației Române de Judo.

Sportivii secției de judo din cadrul CS Unirea Alba Iulia sunt antrenați de profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian. Lotul național la masculin se întrunește la Pitești, iar la feminin, la Poiana Brașov. Pregătirea centralizată va dura până aproape de perioada Sărbătorilor de Iarnă. Judoka convocați vor prezenta la sosire pe lângă viza medicală la zi și buletinul de analize negativ la testul COVID-19.

”Este o veste foarte bună la final de an, care încununează rezultatele foarte bune obținute de sportivii secției de judo în anul 2020. Alexandru Sibișan și Alexia Laura Bogdan s-au impus la importante competiții naționale, inclusiv la categorii de vârstă superioare. Chiar dacă suntem la final de an sunt convins că se vor antrena la cel mai înalt nivel. Îi felicit, de asemenea, și pe antrenorii secției de judo” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

În acest an, în care calendarul competițional a fost grav afectat ca urmare a evoluției pandemiei, sportivii secției de judo au obținut 2 medalii de aur, 5 medalii de argint și 4 medalii de bronz. Sunt rezultate foarte bune în contextul în care au fost organizate mai puține competiții față de anii precedenți.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Volkswagen pregătește o nouă mașină electrică, un rival pentru Dacia Spring. Cât ar putea costa

Publicat

Volkswagen se pregătește să acopere și segmentul low-cost al mașinilor electrice, cu alte cuvinte grupul german va dezvolta un rival pentru Dacia Spring. 

Inginerii de la Volkswagen dezvoltă sub numele de proiect Small BEV (Battery Electric Vehicle) un vehicul 100% electric de mărimea actualului Polo și la un preț cuprins între 20 și 25 de mii de euro, scrie Reuters. În condițiile în care Volkswagen ID.3  pleacă din jurul a 35 de mii de euro fără subvenție, ar fi o diferență mare de preț.  Nu ar fi departe nici de costul vehiculat pentru Dacia Spring, de 17.500 de euro.

Vezi și FOTO-VIDEO: Cum arată prima Dacia electrică. Imagini oficiale cu modelul Spring. Detaliile tehnice

Volkswagen anunță că are nevoie  de o pondere a electricelor de 60% din totalul vânzărilor din Europa până în 2030 pentru a respecta normele mai dure de emisii. Ținta anterioară era de 40%.

La începutul acestei luni, grupul din Wolfsburg a anunțat că va investi în următorii cinci ani 73 de miliarde de euro în vehicule electrice și digitalizare.

Volkswagen vrea să producă 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025.

sursa: digi24.ro, autoblog.com

foto: arhivă, volkswagen.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate