Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul cazurilor COVID nealocate pe județe. Bucureștiul a raportat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

Publicat

2559 de cazuri noi de COVID au fost raportate luni în București din 5.655 la nivel național, potrivit informațiilor oficiale transmise de autorități. Comparativ, cu o zi în urmă, în București au fost raportate 653 de cazuri, iar sâmbătă, în ziua congresului PNL, 808.

Acesta este cel mai mare număr de infectări zilnice raportat în Capitală de la începutul pandemiei. 

Au existat acuzații cu privire la faptul că o parte dintre cazuri nu au fost alocate în buletinele transmise zilnic de autorități.

Chiar sâmbătă, în ziua congresului PNL desfășurat la București, 7444 de cazuri de COVID erau nealocate pe județe sau pe municipiul București, generând suspiciuni cu privire la amânarea declarării lor din motive politice și eventual alocarea lor ulterioară.

Acuzațiile lui Vlad Voiculescu

Fostul ministru USR-PLUS al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a acuzat că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID în cele trei zile dinaintea congresului PNL din Capitală, astfel că rata de infectare raportată ar fi fost mai mică.

De asemenea, școlile ar urma să treacă în online săptămâna viitoare „aproape 100%”, afirmă Vlad Voiculescu.

Șefa DSP București admite că, într-adevăr, nu au fost făcute alocări pe fiecare sector din lipsă de personal la DSP, însă aceste cazuri figurează totuşi în aplicaţia CoronaForms.

Replica DSP București

Direcția de Sănătate Publică București (DSP) a transmis luni, în replică, că modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă același altgoritm încă din luna martie a acestui an.

„Atunci – la sfârșitul lui martie, 2021, s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătății ca rata de incidență să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu județ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător.

Ca urmare, toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația în vigoare aplicată pe parcursul întregului an”, se precizează în comunicatul DSP.

În informare se precizări că DSP dorește să „înlăture orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat în mod intenționat, cu privire la rata incidenței” de covid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax