Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul dintr-un consiliu local, mutat la Tribunalul Alba. Un consilier nu a fost de acord cu angajarea unui avocat

Publicat

Un scandal pornit în cadrul Consiliului Local al comunei Avram Iancu, din județul Alba s-a terminat în instanță. Mai exact unul dintre consilierii locali a dat în judecată Consiliulul pentru o hotărâre luată de aceștia. 

Motivul care a dus la proces este că primăria a angajat un avocat care să reprezinte instituția într-un alt proces legat de un teren. 

Dacă consilierul local, PMP, Dorel Iosif Chira, a spus că nu s-a votat legal pentru angajarea avocatului, reprezentanții Primăriei au precizat în instanță că, între consiler și cel care a dat în judecată primăria în procesul legat de teren, există o relație de rudenie. 

O decizie a fost dată la Tribunalul Alba 23 martie 2023, iar recent motivarea a devenit publică.

În linii mari, consilierul PMP a cerut anularea hotărârii prin care primăria a angajat un avocat să reprezinte instituția într-un alt proces.

În comună, procesul este cunoscut ca procesul ”Țârăul lui Patăc”, proces ce se desfășoară pe rolul Judecătoriei Câmpeni.

Consilierul local a spus că hotârărea prin care s-a angajat avocatul, ”nu corespunde cu procesul verbal, adică in procesul verbal este menţionat faptul ca sunt 7 (şapte) voturi *PENTRU*, iar in hotărâre sunt 8 (opt) voturi *PENTRU*.

Mai mult a spus că Primarul comunei, Sandu Heler, nu deţine nici un act doveditor asupra terenului ce face obiectul Dosarului nr.1466/203/2022. Aceasta este o ura personala, împotriva co-proprietarilor terenului respectiv si in acest caz, Consiliul LocalAvram Iancu nu trebuia sa aprobe aceasta nedreptate.

Reclamantul a precizat că, a prezentat colegilor situaţia de fapt, ca terenul corespunde celor 5 (cinci) co-proprietari, și i-a informat si despre discuţia avută în cadrul Primăriei Avram Iancu de reprezentanţii Prefecturii Alba, care la audiență s-a spus că *daca se pierde procesul, cheltuielile de judecată să fie suportate de către primar*.

A învederat că, în procesul verbal nu se trec toate problemele ce se discuta in cadrul şedinţei, procesul verbal se redactează ulterior și se scrie doar ce îi convine primarului”, se arată în motivarea instanței.

În replică, primăria Avram Iancu, în instanță a precizat că ”ceea ce susţine reclamantul că în procesul verbal este menţionat că sunt 7 voturi pentru, iar în hotărâre sunt 5 voturi pentru, este adevărat ca s-a strecurat o eroare materială, fapt ce nu influenţează valabilitatea hotărârii cu 7 sau cu 8 voturi favorabile, hotărârea producând acelaşi efect”, se arată în motivare.

Însă, aceștia au spus că instituția Prefectului le-a spus să remedieze greșeala, fiind una umană.

Mai mult de atât, reprezentații Primăriei au precizat că:

”În ceea ce priveşte al doilea aspect, prin care reclamantul nu deţine un act doveditor asupra terenului, pârâta a susţinut că acest lucru va fi tranşat în dosar.

A menţionat că, ceea ce i se pare interesant este faptul că domnul Dorel Iosif Chira, consilier local UAT Avram Iancu, nu apără interesele Consiliului Local, deşi una din atribuţiile consilierilor este administrarea domeniului public şi privat al UAT Avram Iancu, de asemenea face aceste afirmaţii având o relaţie de afinitate cu petentul din dosarul mai sus menţionat, naş-fin”, se mai arată în documentul citat.

Magistrații Tribunalului Alba au dat câștig de cauză Consiliului Local și au respins cererea consilierului PMP. Aceștia au spus că hotărârea a fost luată legal și că o instanță de judecată nu poate cenzura decizia legală a unui primar în funcție.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax